*

Nieuws Buitenland

Valuta: euro heeft last van verzwakte data

dinsdag 27 november 2018 09:35

Mario Draghi houdt vertrouwen, maar markt omarmt deze nog niet volgens Ebury.

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft moeite zijn niveau te behouden nu de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi vasthoudt aan de reductie van het inkoopbeleid, ook al hadden critici aangeven dat de ECB met niet al te sterke macro-economische data mogelijk te snel is met deze actie.

"Draghi had maandag nog altijd voldoende vertrouwen in de kracht in de economie, maar het lijkt erop dat de markt dit niet voldoende vond", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

Draghi erkende dat recente data niet al te sterk waren, maar voegde ook toe dat de economische tegenwind van tijdelijk aard was.

De dollar is volgens Van der Meer bovendien een veilige haven en dat zorgt voor enige kracht in de greenback.

Aan het einde van de week vindt de G20 top plaats en daar gaan de Verenigde Staten en China in gesprek over hun handelsconflict. Van der Meer schat in dat de markt inmiddels al heeft ingeprijsd dat de beide landen er niet uit gaan komen.

De twee andere thema's die de markt al weken bezighouden zijn de Italiaanse begrotingskwestie en de Brexit. Het voorstel waarover het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie het eens zijn geworden, wordt op 11 december aanstaande aan het parlement voorgelegd en in stemming gebracht. Volgens Van der Meer is de Bank of Engeland vol vertrouwen dat het de Britse premier Theresa May lukt om het voorstel goedgekeurd te krijgen.

Voor de Italiaanse begroting is geen agenda bekend, maar de Italiaanse regering, die aanvankelijk niet bereidwillig leek de begroting voor 2019 aan een aanpassing te onderwerpen, lijkt nu meer flexibiliteit te kunnen opbrengen.

Dit alles maakt de sfeer op de valutamarkten zeer afwachtend, aldus de valutahandelaar.

De Franse consumentenvertrouwensindex over november kwam uit op 92 tegen 95 een maand eerder. De verwachting lag op 94.

Vanmiddag komt in de Verenigde Staten het consumentenvertrouwen zoals dat wordt gemeten door onderzoeksbureau The Conference Board over november naar buiten. De verwachting voor de bijbehorende index ligt op 135,8 tegen 137,9 een maand ervoor.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,1312 dollar. De euro won ten opzichte van het Britse pond 0,4 procent en noteerde 0,8875 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 27, 2018 03:35 ET (08:35 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.