*

Nieuws Buitenland

Valuta: euro en dollar stabiel in afwachtende markt

vrijdag 30 november 2018 10:07

G20 in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar vrijdag redelijk in evenwicht in een markt die uitkijkt naar de G20-top in Argentiniƫ.

"De G20 heeft de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China als belangrijkste aandachtspunt en de verwachting is niet dat daar dit weekend een doorslaggevende oplossing voor komt", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Daarmee blijft de sfeer op de valutamarkten zeer afwachtend", aldus Jongbloed.

De valutahandelaar sluit niet uit dat een betere handelsrelatie circa een half jaar vooruit wordt geschoven, waarmee beide partijen meer tijd krijgen een evenwichtige relatie op te bouwen.

Voor Jongbloed is er met een relatief lege macro-economische agenda geen reden te verwachten dat de verschillende toonaangevende valutaparen vandaag opmerkelijke bewegingen laten zien. Zijn belangrijkste macro-economische aandachtspunt voor vandaag is de inflatie van de eurozone. Op jaarbasis wordt een inflatie van 2,1 procent verwacht, tegen 2,2 procent in oktober. Zonder de impact van energie- en voedselprijzen wordt rekening gehouden met 1,1 procent, gelijk aan oktober.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie kwam over november uit op 50,0. Dat was nog 50,2 in oktober. Het nieuwe cijfer duidt op een neutrale trend in de industrie en kan implicaties hebben voor de economische groeiperspectieven.

De Duitse detailhandelsverkopen over oktober stegen op jaarbasis met met 5,0 procent, maar lieten op maandbasis een daling zien van 0,3 procent.

Frankrijk maakte vrijdag de consumentenprijzen over november bekend. Deze stegen op jaarbasis met 1,9 procent, na een stijging met 2,2 procent in oktober.

Op de agenda van de Verenigde Staten staat vandaag alleen de index voor bedrijfsactiviteiten van de regio Chicago over november op de agenda. Die daalt naar verwachting van 58,4 naar 58,0.

De euro noteerde vrijdag op 1,1378 dollar, een daling met 0,1 procent. De euro noteerde vrijdag inmiddels weer boven de 0,8900 Britse pond op 0,8904 Britse pond, een aanwijzing dat de markt er nog altijd niet gerust op is dat het Brexit-plan zoals het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie overeen zijn gekomen op 11 december ook door het Britse parlement wordt goedgekeurd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 30, 2018 04:07 ET (09:07 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.