*

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

vrijdag 30 november 2018 20:50

Markt in afwachting van G20-top en OPEC-vergadering.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, in aanloop naar de G20-top in Buenos Aires dit weekeinde en de OPEC-vergadering volgende week.

Op weekbasis won de olieprijs 1,0 procent, terwijl de prijs voor een vat ruwe olie circa 22,0 procent verloor.

De olieprijs flirtte vrijdag opnieuw met de 50 dollar per vat, nadat de prijs voor een vat ruwe olie donderdag opveerde, na berichten dat Russische functionarissen hintten op een mogelijke verlaging van de productie samen met andere grote producenten.

De handel was vrijdag ingetogen voorafgaand aan de weekendvergadering van de G20 in Argentinië, waar aan de zijlijn tevens oliebesprekingen kunnen plaatsvinden voorafgaand aan een officiële vergadering op 6 - 7 december van de OPEC en bondgenoten.

"Inderdaad, markten kijken naar de OPEC-bijeenkomst van volgende week als een potentiële bron van steun voor de olieprijzen, in de hoop dat het kartel een geloofwaardige commitment zal aangaan om de output te beteugelen en de prijzen te stabiliseren", zei marktanalist Marios Hadjikyriacos van XM.

"In aanloop naar de vergadering zou het geen verrassing zijn als we een stabilisering van de prijzen of zelfs een herstel zien, terwijl de speculatie over een productievermindering toeneemt, vooral als de betrokken functionarissen een optimistische toon blijven aanhouden", voegde hij toe.

De januari-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie daalde vrijdag 1,0 procent, ofwel 0,52 dollar, tot 50,93 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 30, 2018 14:50 ET (19:50 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.