*

Nieuws Buitenland

Wall Street woensdag gesloten

woensdag 5 december 2018 13:58

Rouw rond overlijden oud-president George H.W. Bush.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag gesloten vanwege het overlijden van oud-president George H.W. Bush. Woensdag is een dag van nationale rouw in de Verenigde Staten.

De laatste keer dat de Amerikaanse aandelen- en obligatiemarkten vanwege het overlijden van een Amerikaanse oud-president gesloten waren, was op 2 januari 2007. Toen was er een dag van nationale rouw rond het overlijden van oud-president Gerald Ford.

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag nog fors lager. Daarmee zagen de Amerikaanse beurzen de winsten van maandag vervliegen, nadat de Verenigde Staten en China afgelopen weekeinde instemden met een handelsbestand, waarbij nieuwe handelstarieven voor 90 dagen worden opgeschort. Dinsdag maakte het optimisme van maandag plaats voor scepsis over de waarde van het staakt-het-vuren tussen Beijing en Washington. De afvlakkende Amerikaanse yieldcurve was tevens een bron van zorgen voor beleggers.

De Aziatische beurzen eindigden woensdag in het rood, met een min van 0,6 procent voor de Japanse Nikkei en een verlies van 0,7 procent voor de Chinese Shanghai Composite. Ook de Europese beurzen stonden woensdag in de min.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd. Het banenrapport van het ADP over november is verplaatst naar morgenmiddag, evenals het wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden.

Wel staat vanavond de publicatie van het zogeheten Beige Book op het programma. In deze publicatie van de Federal Reserve wordt de huidige staat van de Amerikaanse economie toegelicht.

Olie noteerde woensdag tot 0,5 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1353. Bij het begin van de beurshandel in Europa stond de euro nog op 1,1331 dollar, terwijl er rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag er een stand van 1,1355 op de borden stond.

Bedrijfsnieuws

Numis stelde woensdag dat haar winst in het fiscale jaar 2018 is afgenomen, als gevolg van lagere marges. Ook waarschuwde de investeringsbank voor lastiger marktomstandigheden in het lopende jaar.

Facebook is niet langer de meest populaire werkgever in de VS. Volgens een onderzoek van het bureau Glassdoor zakte het internetbedrijf in haar jaarlijkse onderzoek van de eerste naar de zevende plek. Consultancybureau Bain & Company staat nu op nummer 1.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde dinsdag 3,2 procent tot 2.700,07 punten, de Dow Jones index verloor 3,1 procent op 25.027,07 punten en de Nasdaq sloot 3,8 procent lager op 7.158,43 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 05, 2018 07:58 ET (12:58 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.