*

Nieuws Buitenland

Valuta: markt wacht af

vrijdag 7 december 2018 09:33

Banendata VS in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten zijn momenteel zeer afwachtend met voor de belangrijkste valutaparen een zijwaarts patroon en voor vandaag naast het productiebesluit van de OPEC het banenrapport van de VS op de agenda.

"Mocht dat banenrapport positief verrassen dan is dat gunstig voor de lange rente van de Verenigde Staten, die daarmee weer wat meer ruimte ten opzichte van de korte rente krijgt", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Het is tegelijkertijd ook stof tot nadenken voor de Federal Reserve met betrekking tot het rentebeleid", vervolgde de valutahandelaar.

Jongbloed sluit niet uit dat het besluit van de OPEC de productie te beperken invloed heeft op de koers van de euro. Hij refereerde aan eerder deze week toen er rondom het oliekartel berichten naar buiten kwamen omtrent productiebeperking en de euro daar op reageerde met een stijging.

Het Russische persbureau TASS schreef donderdag dat de OPEC overeenstemming heeft bereikt over een verlaging van de productie, maar kon deze nog niet kwantificeren.

Na vandaag is het eerstvolgende richtpunt de stemming in het parlement van het Verenigd Koninkrijk over het Brexit-voorstel op dinsdag, maandag voorafgegaan door drie macro-economische data van de Britten, waaronder de economische groei over oktober.

Later in de week treedt de Europese Centrale Bank met zijn rentebesluit naar buiten.

De industriƫle productie van Duitsland over oktober daalde op maandbasis met 0,5 procent tegen een plus van 0,1 procent in september en een verwachte stijging met 0,4 procent.

De industriƫle productie van Frankrijk over oktober kwam op maandbasis 1,2 procent hoger uit tegen een afname met 1,6 procent in september. Hier lag de verwachting op een stijging met 0,7 procent.

Beide cijfers hadden geen enkele invloed op de koers van de euro/dollar.

In de loop van de ochtend volgt uit de eurozone de groei van de economie over het derde kwartaal. Daarna komt de aandacht te liggen op de data uit de Verenigde Staten met de groothandelsvoorraden over oktober, de banengroei over november en het voorlopige consumentenvertrouwen over december, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

Voor de groei van de economie van de muntunie is geen raming beschikbaar.

De Amerikaanse groothandelsvoorraden komen naar verwachting 0,7 procent hoger uit. Een maand eerder bedroeg de toename 0,4 procent.

Er zijn in november naar verwachting 198.000 Amerikaanse banen bij gekomen. In oktober was de groei een positief verrassende 250.000 banen. De werkloosheid blijft naar verwachting gelijk op 3,7 procent. Het gemiddeld uurloon komt in de prognose 0,3 procent hoger uit.

De vertrouwensindex van de onderzoekers uit Michigan daalt naar verwachting van 98,3 naar 97,0.

De euro noteerde vrijdag onveranderd op 1,1372 dollar en 0,2 procent hoger ten opzichte van het Britse pond op 0,8918 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 07, 2018 03:33 ET (08:33 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.