*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

vrijdag 7 december 2018 12:42

Aandacht voor banenrapport over november.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen vrijdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood.

Wall Street kon zich donderdag in het laatste handelsuur herstellen van de forse koersverliezen eerder op de dag. Bij het begin van de handel stonden alle indices nog flink in het rood.

Beleggers toonden zich aanvankelijk zeer bezorgd over een verdere escalatie van het handelsconflict met China, na het nieuws dat op Amerikaans verzoek op 1 december Sabrina Meng, de CFO van de Chinese multinational Huawei, in Canada is gearresteerd. De arrestatie van de dochter van de oprichter van het Chinese bedrijf is onderdeel van een onderzoek naar schending van de sancties tegen Iran.

"De grote ommekeer die we gisteren op Wall Street zagen, onderstreept de volatiliteit in de markt. Er bestaat nog steeds grote nervositeit. Beleggers wachten nu het Amerikaanse banenrapport over november af ", stelde analist David Madden van CMC Markets.

De Dow Jones wist vrijdag een verlies van 785 punten weg te werken. Het was de grootste ommekeer voor de Dow Jones sinds maart. De Nasdaq noteerde vrijdag in de loop van de handel een verlies van 2,4 procent, maar wist toch 0,4 procent hoger te sluiten.

Het herstel wordt door sommige marktkenners toegeschreven aan berichtgeving van de Wall Street Journal, die op basis van bronnen wist te melden dat de Amerikaanse Federal Reserve na een renteverhoging later deze maand een afwachtende houding zal aannemen. Een zwak banenrapport zal de rentevrees vermoedelijk nog wat verder temperen.

De markt kijkt vrijdag opnieuw naar Wenen, waar de OPEC nog altijd vergadert. Een besluit over een eventuele productiebeperking werd uitgesteld naar vandaag.

Volgens het Russische persbureau TASS heeft OPEC reeds overeenstemming bereikt over het verlagen van de productie, maar hoeveel, dat moet nog worden bepaald. TASS sprak van een "voorlopig akkoord".

Olie noteerde vrijdag 0,9 procent hoger.

Vanmiddag staan de groothandelsvoorraden over oktober, de banengroei over november en het voorlopige consumentenvertrouwen over december, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan, op de agenda.

De Amerikaanse groothandelsvoorraden komen naar verwachting 0,7 procent hoger uit. Een maand eerder bedroeg de toename 0,4 procent. Er zijn in november naar verwachting 198.000 Amerikaanse banen bij gekomen. In oktober was de groei een positief verrassende 250.000 banen. De werkloosheid blijft naar verwachting gelijk op 3,7 procent. Het gemiddeld uurloon komt in de prognose 0,3 procent hoger uit.

De vertrouwensindex van de onderzoekers uit Michigan daalt naar verwachting van 98,3 naar 97,0.

De euro/dollar noteerde op 1,1371. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1369. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er nog een stand van 1,1381 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Broadcom heeft in het afgelopen kwartaal de nettowinst sterk zien oplopen. Dit bleek donderdag nabeurs tijdens de kwartaalrapportage van het van oorsprong Singaporese bedrijf. De nettowinst van de chipmaker bedroeg 1,2 miljard dollar, in vergelijking met 532 miljoen dollar een jaar eerder. "In 2019 rekenen we op een dubbelcijferige groei", benadrukte CEO Hock Tan van Broadcom in een toelichting. Het aandeel stond in de elektronische handel voorbeurs 5,2 procent hoger.

Het aandeel IBM noteerde voorbeurs onveranderd. Het techbedrijf verkoopt een aantal softwareproducten aan het Indiase HCL Technologies voor 1,8 miljard dollar. IBM wil zich meer gaan toeleggen op kunstmatige intelligentie, cloudproducten en cybersecurity.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index eindigde donderdag 0,2 procent lager op 2.695,95 punten. De Dow Jones sloot 0,3 procent in de min op 24.947,67 punten, terwijl de Nasdaq zelfs 0,4 procent hoger sloot op 7.188,26 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 07, 2018 06:42 ET (11:42 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.