*

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op licht hogere opening

vrijdag 7 december 2018 15:00

Banengroei in november lager dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de opening tot 0,1 procent in het groen.

De futures veerden wat op na de publicatie van een tegenvallend banenrapport over november. Mogelijk temperde dit rapport de rentevrees bij beleggers. Het rapport is een belangrijk element bij het vaststellen van het rentebeleid door4 de Federal Reserve.

Op Twitter zei de Amerikaanse president Donald Trump vanmiddag dat de gesprekken met China "erg goed" verlopen.

Wall Street kon zich donderdag in het laatste handelsuur herstellen van de forse koersverliezen eerder op de dag. Bij het begin van de handel stonden alle indices nog flink in het rood. "De grote ommekeer die we gisteren op Wall Street zagen, onderstreept de volatiliteit in de markt. Er bestaat nog steeds grote nervositeit.", stelde analist David Madden van CMC Markets.

De markt kijkt vrijdag opnieuw naar Wenen, waar de OPEC nog altijd vergadert. Er zou inmiddels mogelijk een akkoord zijn bereikt over een productieverlaging.

Olie noteerde vrijdag 5 procent hoger.

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten liep in november duidelijk minder op dan voorzien. Er kwamen afgelopen maand 155.000 banen bij, terwijl de markt uitging van een groei van ongeveer 198.000 banen. De werkloosheid kwam uit op 3,7 procent. Economen rekenden ook al op een ongewijzigde stand van 3,7 procent.

Vanmiddag staan verder de groothandelsvoorraden over oktober en het voorlopige consumentenvertrouwen over december, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan, op de agenda.

De Amerikaanse groothandelsvoorraden komen naar verwachting 0,7 procent hoger uit. Een maand eerder bedroeg de toename 0,4 procent. De vertrouwensindex van de onderzoekers uit Michigan daalt naar verwachting van 98,3 naar 97,0.

De euro/dollar noteerde op 1,1371. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1369. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er nog een stand van 1,1381 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Broadcom heeft in het afgelopen kwartaal de nettowinst sterk zien oplopen. Dit bleek donderdag nabeurs tijdens de kwartaalrapportage van het van oorsprong Singaporese bedrijf. De nettowinst van de chipmaker bedroeg 1,2 miljard dollar, in vergelijking met 532 miljoen dollar een jaar eerder. "In 2019 rekenen we op een dubbelcijferige groei", benadrukte CEO Hock Tan van Broadcom in een toelichting. Het aandeel stond in de elektronische handel voorbeurs 5,2 procent hoger.

Het aandeel IBM noteerde voorbeurs onveranderd. Het techbedrijf verkoopt een aantal softwareproducten aan het Indiase HCL Technologies voor 1,8 miljard dollar. IBM wil zich meer gaan toeleggen op kunstmatige intelligentie, cloudproducten en cybersecurity.

Altria neemt een belang van 45 procent in cannabisproducent Cronos. In verband met deze mededeling werd vrijdag de handel in het aandeel Cronos opgeschort. Het aandeel Altria steeg met 1,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index eindigde donderdag 0,2 procent lager op 2.695,95 punten. De Dow Jones sloot 0,3 procent in de min op 24.947,67 punten, terwijl de Nasdaq zelfs 0,4 procent hoger sloot op 7.188,26 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 07, 2018 09:00 ET (14:00 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.