*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

woensdag 12 december 2018 12:58

Weer optimisme over akkoord VS en China.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen woensdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,7 procent in het groen.

Daarmee hervatten de Amerikaanse beurzen de opwaartse trend, na een turbulente handelsdag op dinsdag, die eindigde in een verdeeld slot.

In eerste instantie noteerde Wall Street hoger, vanwege de toegenomen hoop dat China en de Verenigde Staten een handelsdeal zullen sluiten. Het sentiment verzuurde nadat Trump tijdens een live uitgezonden bijeenkomst met twee Democratische kopstukken dreigde met het platleggen van de Amerikaanse regering, als de Democraten niet instemmen met de financiering van de bouw van de muur aan de grens met Mexico.

"Woensdag overheerst opnieuw het optimisme over een akkoord met China", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Sabrina Meng, de financieel directeur van het Chinese elektronicabedrijf Huawei die sinds 1 december vastzat in Canada, is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Meng moet wel een enkelband dragen en haar paspoort inleveren. De VS wil Meng vervolgen voor fraude, omdat Huawei wordt verdacht van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze tot dertig jaar celstraf krijgen. De arrestatie van Meng leidde tot extra spanningen tussen de VS en China.

Daarnaast volgt de Amerikaanse beleggers met argusogen de groeiende politieke onzekerheid in Europa, waar de Britse premier Theresa May zich geconfronteerd ziet met een motie van wantrouwen, waar later op de dag over gestemd zal worden.

Madden wijst erop dat dergelijke ontwikkelingen besmettelijk lijken, aangezien het Franse parlement donderdag debatteert over een motie van wantrouwen tegen de Franse president Emmanuel Macron.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen er inflatiecijfers over november. Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse ruwe olievoorradenrapport.

Olie noteerde woensdag hoger. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 52,61 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,7 procent duurder werd op 61,23 dollar. Het stilleggen van een belangrijk olieveld in Libië, na een aanval door militanten was positief voor de olieprijs.

De euro/dollar noteerde op 1,336. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1320 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1317 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent. De fabrikant van elektrische auto's eist een schadevergoeding van maar liefst 167 miljoen dollar van een voormalige medewerker. Dit scheef de Amerikaanse zakenzender CNBC op basis van juridische documenten die werden ingediend door Tesla. De werknemer in kwestie, Martin Tripp, wordt door CEO Elon Musk beschuldigd van sabotage.

De Amerikaanse activistische belegger Elliot Management heeft een belang genomen in het Franse drankenconcern Pernod Ricard en pleit voor operationele en bestuurlijke wijzigingen bij het drankenbedrijf om zo meer waarde voor aandeelhouders te creëren. Dit meldde Elliott aan The Wall Street Journal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 2.636,78 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 24.370,24 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 7.031,83 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 12, 2018 06:58 ET (11:58 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.