*

Nieuws Buitenland

Deutsche Telekom schrapt mogelijk Huawei als toeleverancier

vrijdag 14 december 2018 14:13

Evaluatie van strategie.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Telekom gaat zijn toeleveranciers tegen het licht houden, naar aanleiding van de zorgen rond het beveiligingsproblemen van Chinese fabrikanten van telecomapparatuur. Dit meldde het persbureau Bloomberg vrijdag.

De herziening is de eerste indicatie dat Deutsche Telekom de Chinese hardwarefabrikant Huawei uit de lijst van leveranciers van netwerkhardware zou kunnen schrappen, stelt Bloomberg.

Deytsche Telekom bevestigde dat er een herbeoordeling van haar strategie plaatsvindt.

"Deutsche Telekom neemt de wereldwijde discussie over de beveiliging van netwerkapparatuur van Chinese fabrikanten zeer serieus", aldus een woordvoerder van Deutsche Telekom.

Het telecombedrijf volgt al een "multi-vendor-strategie" voor haar netwerk. Belangrijkste leveranciers van hardwaretechnologie zijn Ericsson, Nokia, Cisco en Huawei.

"Desalniettemin evalueren we momenteel onze inkoopstrategie opnieuw," zei hij.

Canada arresteerde begin december de financieel directeur van Huawei, omdat Huawei vermoedelijk de Amerikaanse sancties tegen Iran overtreden heeft.

De Amerikaanse autoriteiten voeren al zeker sinds 2016 onderzoek naar de activiteiten van Huawei nadat bleek dat het bedrijf producten van Amerikaanse oorsprong naar Iran verscheepte. Dat is echter in overtreding met de Amerikaanse exportwetten en sancties.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 14, 2018 08:13 ET (13:13 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.