*

Nieuws Buitenland

Accell bekijkt verkoop activiteiten VS

dinsdag 18 december 2018 08:53

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenbedrijf Accell Group overweegt de verkoop van zijn Amerikaanse activiteiten. De onderdelen worden voortgezet in een aparte entiteit voor niet-kernactiviteiten. Naast een verkoop van de activiteiten behoort een herstructurering ook tot de mogelijkheden.

Accell heeft het al langer zwaar op de Amerikaanse markt, wat het bedrijf eerder dit jaar al tot een winstalarm noopte. De ingrepen zijn dan ook bedoeld om verliezen in de Verenigde Staten te elimineren. Daarnaast wil de eigenaar van fietsmerken als Batavus, Sparta en Koga zich volop richten op de Europese activiteiten.

De Amerikaanse activiteiten zijn volgens Accell goed voor 6 procent van de omzet. Uit voorlopige cijfers voor 2018 blijkt dat het onderdeel een hap van 20 miljoen euro zal nemen uit het bedrijfsresultaat (ebit). Als dit onderdeel wordt weggelaten uit de resultaten, zou het bedrijfsresultaat op circa 51 miljoen euro uitkomen.

Doelstellingen

Het bestuur van Accell neemt in de komende zes tot negen maanden een definitief besluit over de Amerikaanse activiteiten. Tegelijkertijd moeten de resultaten daarvan verbeterd worden, benadrukt topman Ton Anbeek.

Accell handhaaft zijn doelstellingen voor de periode tot 2022, waarin het bedrijf zijn omzet wil opvoeren tot 1,4 miljard à 1,5 miljard euro en winstgevender wil worden. Bij die vooruitzichten gaat de onderneming alleen uit van haar kernactiviteiten, dus zonder de activiteiten in de VS.