*

Nieuws Buitenland

Pinterest wil snel naar de beurs

woensdag 19 december 2018 21:42

Mogelijk al in april.

(ABM FN-Dow Jones) Pinterest is actief voorbereidingen aan het treffen voor een beursgang, mogelijk al in april volgend jaar. Dat meldde The Wall Street Journal woensdag, op basis van anonieme bronnen.

Het sociale mediabedrijf zou daarmee aansluiten bij een reeks technologiebedrijven die plannen heeft om naar de beurs te gaan.

Pinterest heeft tegen bankiers gezegd dat het bedrijf mogelijk al in januari zal beslissen welke partijen het proces mogen gaan begeleiden. Het bedrijf zou een waardering kunnen realiseren meer dan 12 miljard dollar. Tegen dat bedrag werd het bedrijf gewaardeerd bij zijn laatste financieringsronde.

Pinterest telt meer dan 250 miljoen maandelijks actieve gebruikers, die de website bezoeken om door de miljarden foto's te bladeren met de meest uiteenlopende onderwerpen, van meubels tot kookrecepten en tattoo's.

Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet te halen van 700 miljoen dollar aan reclame-inkomsten, wat de helft meer zou zijn dan vorig jaar, volgens de bronnen van de zakenkrant.

Ook andere bekende technologiebedrijven zoals Uber Technologies en Lyft maken zich op voor een beursgang in de eerste helft van 2019.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 19, 2018 15:42 ET (20:42 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.