*

Nieuws Buitenland

Klein openingsverlies Wall Street in de maak

vrijdag 11 januari 2019 13:02

Hoofdpijndossiers nog niet opgelost.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag iets lager van start, nadat donderdag juist nog kleine winsten werden geboekt er er inmiddels vijf handelsdagen op rij sprake is van een groen slot.

Handelaren zijn nog altijd in afwachting van de concrete afspraken die zijn gemaakt tijdens de onderhandelingen tussen China en de VS afgelopen week.

Positief is dat de toponderhandelaar van Chinese zijde eind januari naar Washington vertrekt om verder te praten. Liu He zal naar verwachtingen op 30 en 31 januari onderhandelen met handelsgezant Robert Lighthizer en minister Steven Mnuchin, aldus bronnen van de The Wall Street Journal.

Momenteel is er een staakt-het-vuren tussen China en de VS. Maar mochten de onderhandelingen op niets uitlopen, dan zal Amerika op 1 maart importheffingen van 10 procent op meer dan 200 miljard dollar aan Chinese goederen verhogen naar 25 procent.

Wel kunnen deze gesprekken mogelijk nog worden uitgesteld als gevolg van de gedeeltelijke shutdown in Amerika.

En op korte termijn lijkt er nog geen eind te komen aan de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid. Als deze komende zaterdag nog niet is opgeheven, dan is dit langste shutdown in de Amerikaanse geschiedenis.

Verder kwam donderdag in de VS warenhuis Macy's met een winstwaarschuwing, nadat de decemberverkopen tegenvallend waren verlopen.

Voor vanmiddag kijkt de markt vooral uit naar inflatiecijfers uit Amerika.

"Vorige maand was het 2,2 procent en alles onder de 2,1 procent zal de markt achter de oren doen krabben, terwijl een cijfer boven de 2,2 procent een grote verrassing zal zijn", aldus Jongbloed. In combinatie met de recente woorden van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zit er dan "absoluut geen renteverhoging" op korte termijn meer in, meent Jongbloed. "En dat betekent lagere dollar en hogere euro."

De euro/dollar zit in een bandbreedte tussen de 1,12 en de 1,18. En indien het muntpaar vandaag boven de 1,15 sluit dan vermoedt Jongbloed dat de bovenkant van deze bandbreedte zal worden opgezocht.

Indien de euro/dollar echter toch onder de 1,1485 sluit, dan kan het even hard naar beneden gaan, waarschuwde de handelaar van Saxo. "Iedereen is voorgesorteerd op een opwaartse uitbraak." De schade zal evenwel beperkt blijven tot maximaal 1,12, meent hij.

De euro/dollar noteerde op X. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1498 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1511 op de borden.

De februari-future voor een vat ruwe olie steeg donderdag met 0,4 procent, ofwel 0,23 dollar, tot 52,59 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Starbucks komt mogelijk in beweging nadat Goldman Sachs het advies verlaagde van Kopen naar Houden en het koersdoel van 75,00 naar 68,00 euro. Het aandeel opent vermoedelijk 1,7 procent lager.

AB InBev overweegt een beursgang van zijn Aziatische activiteiten. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdag, zich baserend op mensen die bekend zijn met de situatie. Volgens Bloomberg zoekt de bierbrouwer naar mogelijkheden om kapitaal te genereren na het plegen van verschillende grote acquisities. AB InBev zou in gesprek zijn met verschillende adviseurs over de beursgang. Een IPO zou meer dan 5 miljard dollar kunnen opleveren. Het aandeel noteerde in Brussel X procent hoger.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,5 procent hoger op 2.596,64 punten, de Dow Jones-index steeg 0,5 procent op 24,001,92 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent op 6.986,07 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 11, 2019 07:02 ET (12:02 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.