*

Nieuws Buitenland

Uitstel brexit wordt aannemelijker - media

vrijdag 11 januari 2019 13:28

Pond omhoog op nieuws dat vertrek uit EU mogelijk vertraging oploopt.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie wordt mogelijk uitgesteld. Dit meldde de Britse krant The Evening Standard vrijdag op basis van uitspraken van parlementsleden.

De vertraging zou betekenen dat brexit niet op 29 maart aanstaande plaatsvindt, maar op een later tijdstip. Zeker zes belangrijke wetten moeten door het parlement worden aangenomen voordat het VK de EU kan verlaten, waaronder een immigratiewet die tot nu toe al veel vertraging opliep.

The Standard citeert een belangrijk parlementslid dat stelt dat de tijd waarin deze wetten nu nog moeten worden aangenomen wel heel erg krap wordt, zeker wanneer het parlement de huidige brexit-deal aanstaande dinsdag verwerpt tijdens de stemming daarover.

"Als het dan even duurt voor dat wordt opgelost, is het lastig voor te stellen dat we al die wetgeving nog voor 29 maart er doorheen krijgen", meldde één bron aan de krant.

Het Britse pond steeg ten opzichte van de dollar ongeveer een half procent op het nieuws, tot 1,2810 dollar. Ten opzichte van de euro bleef de stijging beperkt tot 0,2 procent, op 1,111 euro.

"De huidige marktreactie toont duidelijk aan dat uitstel en onzekerheid populairder is dan een "no deal" scenario. Uitstel zou voorlopig in ieder geval een chaotische exit van het VK uit de EU voorkomen", volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 11, 2019 07:28 ET (12:28 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.