*

Nieuws Buitenland

Intertrust versimpelt organisatie

maandag 14 januari 2019 08:18

Commercieel directeur stapt op.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust gaat zijn organisatiestructuur versimpelen om het bedrijf zo verder te transformeren. Dit meldde het trustkantoor maandag voorbeurs.

De huidige geografische opstelling van 5 segmenten wordt aangepast waarbij de focus komt te liggen op een gecondenseerde regionale aanpak die gebaseerd is op marktomvang en -karakteristieken, aldus Intertrust.

Het bedrijf zal binnen drie markten opereren: West-Europa, de Americas en rest van de wereld.

West-Europa, in de eerste helft van 2018 goed voor bijna de helft van de groepsomzet, bestaat daarmee uit de Benelux, Duitsland en Zwitserland. Onder de regio Americas vallen de activiteiten in de VS, Canada, de Kaaiman-eilanden, de Bahama's, Braziliƫ, de Britse Maagdeneilanden en Curacao. Die opzet is niet veranderd, aldus Intertrust. Deze regio was in de eerste helft van 2018 goed voor 16 procent van de groepsomzet.

Onder rest van de wereld verstaat Intertrust met de nieuwe omzet: Asia Pacific met onder andere Australiƫ, China en Japan, en Noord- en West-Europa, met onder meer Cyprus, Denemarken, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk, plus de Verenigde Arabische Emiraten. Deze regio omvatte in de eerste helft van vorig jaar 36 procent van de groepsomzet.

Vanaf het eerste kwartaal van 2019 zal Intertrust rapporteren volgens deze nieuwe opzet, inclusief de kwartaalvergelijkingen voor 2018. Vierde kwartaalresultaten en jaarcijfers verschijnen op 7 februari aanstaande.

Verder is de nieuwe organisatiecultuur ook terug te zien in de samenstelling van het uitvoerend bestuur van het bedrijf.

Intertrust maakte maandag verder bekend dat Henk Pieter van Asselt terugtreedt als commercieel directeur en lid van de raad van bestuur. Van Asselt blijft nog tot 31 juli 2019 bij het bedrijf. De zoektocht naar een opvolger wordt direct gestart, aldus Intertrust.

Het aandeel Intertrust sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 14,79 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 14, 2019 02:18 ET (07:18 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.