*

Nieuws Buitenland

Abercrombie & Fitch handhaaft verwachtingen

maandag 14 januari 2019 13:39

Aandeel modeketen stijgt 5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Modewinkelketen Abercrombie & Fitch heeft de markt maandag positief verrast door de verwachtingen voor het vierde kwartaal te bevestigen.

Het Amerikaanse modebedrijf voorziet dat de identieke omzet, zoals gemeten voor dezelfde winkels, met lage enkelcijferige percentages zal stijgen, vergeleken met een jaar eerder. Dat biedt ruimte voor een meevaller, aangezien analisten volgens gegevens van FactSet gemiddeld op een groei van 1,2 procent rekenen.

De netto-omzet zal naar verwachting met circa 5 procent dalen, door kalender- en wisselkoerseffecten. Zo telde 2017 meer koopdagen aan het einde van het jaar die er in 2018 niet waren. Analisten rekenen gemiddeld op een 4,8 procent lager omzet.

"We waren tevreden met onze prestatie in het feestdagenseizoen met veel concurrentie", stelde CEO Fran Horowitz maandag. "Voor het hele jaar blijven we op koers om meer dan 1 miljard online omzet te behalen."

Abercrombie heeft de publicatie van de kwartaalcijfers gepland op 6 maart. De afgelopen drie maanden steeg het aandeel met 9 procent, terwijl de S&P500-index 6 procent daalde en de tracker voor de retailsector in die brede aandelenindex zelfs met 8 procent daalde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 14, 2019 07:39 ET (12:39 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.