*

Nieuws Buitenland

Airbnb was in 2018 wederom winstgevend

dinsdag 15 januari 2019 21:36

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De internetmarktplaats voor slaapplaatsen bij particulieren Airbnb was in 2018 voor het tweede jaar op rij winstgevend. Dat blijkt uit een verklaring van het bedrijf, dat naar verwachting binnenkort naar de beurs gaat.

Airbnb stelt dat er afgelopen jaar afgezien van rente, belasting en bijzondere waardeveranderingen zwarte cijfers geschreven zijn. Over de financiƫle situatie van het bedrijf komt de laatste tijd vaker enige informatie naar buiten.

Zakenkrant Financial Times wist in november de hand te krijgen achter een interne memo waaruit bleek dat Airbnb in het derde kwartaal een omzet had geboekt van ,,aanzienlijk meer'' dan 1 miljard dollar. Het ging volgens de memo om het sterkste kwartaal in het tienjarige bestaan van het Amerikaanse bedrijf. De hoge omzet was vooral te danken aan groei bij internationale boekingen.

Airbnb wordt gezien als een belangrijke kandidaat om in 2019 naar de aandelenbeurs te gaan. De waardering van het bedrijf zou meer dan 30 miljard dollar bedragen.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)