*

Nieuws Buitenland

Financieel directeur Snap stapt op

woensdag 16 januari 2019 07:36

NEW YORK (AFN) - De financieel directeur van Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, treedt na acht maanden alweer terug. Het vertrek van Tim Stone markeert de zoveelste topbestuurder die het bedrijf verlaat. Op Wall Street reageerden beleggers geschrokken van het nieuws en ging de koers van Snap hard omlaag.

Stone trad in mei aan bij Snap en was afkomstig van Amazon. Volgens een verklaring gaat hij andere carrièremogelijkheden najagen, maar blijft hij nog wel bij de onderneming om te helpen in de zoektocht naar een opvolger. Vorig jaar zag Snap ook al strategiedirecteur Imran Khan vertrekken, net als directeuren voor onder meer productontwikkeling en juridische zaken.

Het gerommel in het topmanagement van Snap komt op een moment dat het bedrijf en topman Evan Spiegel te maken hebben met verschillende uitdagingen. Zo is Snap gedagvaard vanwege beschuldigingen rond misleiding van beleggers bij de beursgang in maart 2017 en kampt de onderneming met dalende gebruikersaantallen.

Op Wall Street is de koers van Snap sterk gedaald. De introductieprijs op de beurs lag op 17 dollar per aandeel. Nu is dat nog maar 6,54 dollar.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)