*

Nieuws Buitenland

Update: Accell op zoek naar nieuwe voorzitter RvC

maandag 21 januari 2019 12:45

Ab Pasman blijft nog een jaar aan.

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft besloten tot een versterking van de raad van commissarissen en is een zoektocht gestart naar een nieuwe voorzitter. Dit maakte de fietsenfabrikant maandag voorbeurs bekend.

De nieuwe voorzitter moet het veranderingsproces naar aanleiding van de nieuwe strategie "nauwlettend" gaan begeleiden. In december vorig jaar maakte Accell bekend dat het zich wil focussen op de Europese activiteiten. Als gevolg wil de fietsenfabrikant de Amerikaanse activiteiten voortzetten als een separate niet-kernactiviteit, mogelijk door middel van een verkoop.

De huidige voorzitter Ab Pasman zal nog voor een jaar als lid aanblijven.

Vorig jaar zegde Teslin Participaties als aandeelhouder in Accell al het vertrouwen in Pasman op. Teslin verwijt de voorzitter te trage ingrepen naar aanleiding van de snelle ontwikkelingen in de fietsenmarkt, een verkeerde inschatting van de waarde van het overnamebod van PON en een te laat inzicht dat de vorige directie niet de juiste competenties had om Accell succesvol de volgende fase in te loodsen.

Maandag liet Teslin, dat een belang tussen de 15 en 20 procent in de fietsenfabrikant heeft, weten achter de zoektocht naar een nieuwe voorzitter te staan.

"Teslin verwelkomt de aankondiging van Accell dat het een zoektocht is gestart naar een nieuwe president-commissaris. Wij hebben in oktober het vertrouwen opgezegd in de huidige president-commissaris en een oproep gedaan aan Accell om de raad van commissarissen te versterken met een kandidaat die uiterlijk op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2019 het voorzitterschap kan overnemen om zo het vertrouwen te herstellen."

Teslin rekent op een korte zoektocht en vlotte aankondiging van de nieuwe voorzitter.

"Wij gaan ervan uit dat de huidige president-commissaris zal terugtreden uit de RvC per de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2019", merkte Teslin nog op.

Het aandeel Accell won maandag 0,4 procent.

Update: om reactie Teslin toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 21, 2019 06:45 ET (11:45 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.