*

Nieuws Buitenland

Update: May lijkt niet te overtuigen met plan B

maandag 21 januari 2019 18:06

Nieuwe plan lijkt oude wijn in nieuwe zakken.

(ABM FN-Dow Jones) De Britse premier Theresa May heeft maandag haar plan B voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie gepresenteerd, maar die leek volgens het Lagerhuis in veel opzichten op het eerste plan.

May wil aanpassingen aanbrengen in de zogeheten backstop om zo de zorgen in het VK weg te nemen. De vraag is of de Europese Commissie wel bereid is om te heronderhandelen over dit deel van het Brexit-akkoord, dat bedoeld is om de Noord-Ierse grens met Ierland open te houden.

May wil eigenijk geen tweede referendum en ook uitstel van de Brexit-onderhandelingen ziet zij niet zitten, omdat dit een no-deal vertrek niet uitsluit.

"We proberen een deal te realiseren", aldus May in het Lagerhuis. "Het is onze taak om een Brexit te leveren met een deal", vervolgde zij.

Wel zei de premier het parlement meer zeggenschap te willen geven in een toekomstige deal met Brussel.

Op 15 januari kreeg het Brexit-akkoord van May in het Lagerhuis slechts 202 stemmen voor en maar liefst 432 stemmen tegen. De motie van wantrouwen die volgde, wist May te overleven, hoewel de marge krap was.

De euro daalde maandag licht in waarde ten opzichte van het Britse pond, met 0,1 procent, tot 0,8813.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 21, 2019 12:06 ET (17:06 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.