*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

woensdag 23 januari 2019 12:46

Zorgen over China houden aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag waarschijnlijk een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen flink lager, na negatieve berichten over China. Woensdag lijken de markten weer wat op te veren, ondanks aanhoudende zorgen over het handelsdispuut tussen de VS en China.

De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer gaat deze week niet in gesprek met twee Chinese vice-ministers om te spreken over het huidige handelsconflict, zo meldde de Amerikaanse zakenzender CNBC dinsdagavond op basis van een bron. Lighthizer zou deze week met twee ministers uit China spreken over de handhaving van copyrightregels. Met name op dit gebied zijn de twee economische grootmachten ver van elkaar verwijderd. Deze poging om het handelsconflict op te lossen voor de deadline van 1 maart werd evenwel de kop in gedrukt, aldus een bron tegenover CNBC. Het Witte Huis zou de bespreking namelijk hebben afgezegd.

De Bank of Japan stelde woensdag zijn inflatieverwachtingen neerwaarts bij maar handhaafde wel het monetaire beleid. De kortlopende rente bleef staan op 0,1 procent negatief en de doelstelling voor de Japanse tienjaarsrente rond 0,0 procent. De Bank of Japan herhaalde dat het de rentes voor langere tijd op een extreem laag niveau zal houden.

Vandaag komen om 15.00 uur de huizenprijzen over november naar buiten.

De euro/dollar noteerde op 1,1363 dollar. Bij het begin van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1361 dollar en bij het sluiten van Wall Street stond er nog een stand van 1,1359 op de borden.

Olie noteerde woensdag hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,7 procent in het groen op 53,44 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 62,05 dollar moest worden neergeteld, een stijging van 0,9 procent.

Bedrijfsnieuws

Vandaag komen United Technologies, Procter & Gamble, Comcast, Kimberly-Clark, LAM Research, Abbott Laboratories en Ford Motors met cijfers over het vierde kwartaal.

IBM overtrof in het vierde kwartaal van 2018 de verwachtingen van analisten. IBM boekte in het afgelopen kwartaal een aangepaste winst per aandeel van 4,87 dollar. Er werd door analisten gerekend op 4,82 dollar per aandeel. Het aandeel stond in de elektronische handel voorbeurs 5,7 procent hoger.

Het bestuur van eBay wil de voorstellen van de de activistische aandeelhouder Elliott "zorgvuldig beoordelen en evalueren". De aandeelhouder stuurde dinsdag een brief met een vijfstappenplan om de waarde van het aandeel op te krikken naar 55 tot 63 dollar per eind 2020. eBay zegt waardering te hebben voor Elliotts erkenning voor de kracht van het bedrijf. "We kijken ernaar uit om contact te hebben met Elliott, net als met alle andere aandeelhouders", aldus het bedrijf in een verklaring. eBay noteerde 1,5 procent hoger.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zakten dinsdag gedurende de handelsdag verder weg. De toonaangevende S&P 500 sloot 1,4 procent lager op 2.633,25 punten, terwijl de Dow Jones index 1,2 procent verloor op 24.404,48 punten. Techbeurs Nasdaq verloor zelfs 1,9 procent op 7.020,36 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 23, 2019 06:46 ET (11:46 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.