*

Nieuws Buitenland

Omzetwaarschuwing verlichtingsbedrijf Osram

donderdag 24 januari 2019 08:25

M√úNCHEN (AFN) - Het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht verwacht dat de omzet in het afgelopen kwartaal flink is gedaald, door zwakte bij alle divisies van de onderneming. Osram wijst daarbij op de aanhoudende handelsspanningen, de zwakkere groei in China en het algemeen onzekere marktklimaat.

Volgens Osram is de omzet uit voortgezette activiteiten in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met 15 procent afgenomen tot 828 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. In die voorlopige cijfers zijn het verkochte Amerikaanse onderdeel Sylvania Lighting Solutions en de te koop staande Europese armaturendivisie niet meegerekend. De operationele marge is naar verwachting gedaald naar 11,3 procent, van 18,5 procent een jaar eerder.

Osram stelt dat bij het onderdeel Opto Semiconductors, dat led-verlichting maakt, een omzetdaling met bijna 17 procent was te zien. Ook bij de activiteiten voor de auto-industrie, gewone verlichting en mobiele apparaten gingen de zaken minder, door een ,,acceleratie van de marktneergang, met name in december'', aldus Osram. Op 7 februari worden volledige cijfers gemeld.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)