*

Nieuws Buitenland

Vragen VS aan Deutsche Bank over banden Trump (2)

donderdag 24 januari 2019 14:23

N i e u w bericht, meer informatie in 4e alinea

FRANKFURT (AFN/DPA/RTR) - Deutsche Bank heeft vanuit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vragen ontvangen over de zakelijke banden met president Donald Trump. Dat liet het Duitse financiële concern donderdag weten.

De vragen kwamen van commissies voor financiële diensten en inlichtingen. Deutsche Bank zei in een ,,productieve dialoog'' te zijn om hen zo goed mogelijk bij te staan en alle noodzakelijke informatie te leveren. De bekendmaking kwam nadat de politieke nieuwssite Politico melding had gemaakt van de zaak en had geschreven dat de twee commissies een gezamenlijk onderzoek willen doen naar de relaties tussen Trump en de grootste bank van Duitsland. Deutsche Bank was voordat Trump president was een van zijn geldschieters.

De Democraten hebben onlangs de controle genomen over het Huis van Afgevaardigden en kunnen daardoor via commissies onderzoek doen naar het financiële verleden van Trump, bijvoorbeeld naar zijn vastgoeddeals.

Woensdag werd door persbureau Bloomberg nog gemeld dat Deutsche Bank wordt onderzocht door de Amerikaanse Federal Reserve over zijn rol in het grote witwasschandaal bij Danske Bank. De Deense bank wordt beticht van witwaspraktijken via een onderdeel in Estland, dat tussen 2007 en 2015 miljarden euro's aan dubieuze geldstromen verwerkte, onder meer via Deutsche Bank. Het zou onder meer om crimineel geld uit Rusland gaan.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)