*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting hogere opening

woensdag 30 januari 2019 14:37

Opnieuw reeks kwartaalcijfers op stapel.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

De focus gaat daarbij met name uit naar de hervatting van de handelsbespreking tussen Washington en Beijing en het rentebesluit van de Federal Reserve. "Gisteren hebben we van de Amerikaanse minister van financiƫn, Steve Mnuchin, vernomen dat hij verwacht dat er aanzienlijke vooruitgang zal worden geboekt, maar gezien de gespannen relatie tussen de Verenigde Staten en China over de Huawei-kwestie, zouden de handelsgesprekken onder de kwestie kunnen leiden", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Wat het rentebesluit van de Federal Reserve betreft, wordt volgens Madden geen verandering voorzien in het beleid, "maar de update zou beleggers moeten voorzien van inzicht in wat de Fed denkt", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal banen in de Verenigde Staten in januari in de niet-agrarische sector is gestegen met 213.000 banen, terwijl werd gerekend op een groei van 183.000 banen.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week met 3,0 procent gedaald. De marktindex daalde van 400,6 naar 388,7.

Later op de dag volgen woningdata over december en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1427. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1431 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1430 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de techreus dinsdag laat met kwartaalcijfers kwam. Apple zag het afgelopen kwartaal zowel de omzet als de winst onder druk staan en gaf een tegenvallende outlook af. Sterke prestaties van de dienstentak van de techreus stemden beleggers echter positief. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,6 procent hoger.

eBay noteerde voorbeurs 0,4 procent lager. Het internetveilinghuis rapporteerde dinsdag nabeurs beter dan verwachte resultaten.

AT&T noteerde voorbeurs 2,8 procent lager, nadat het Amerikaanse telecombedrijf over zijn vierde kwartaal een lager dan verwachte omzet rapporteerde, terwijl de aangepast overeenkwam met de verwachtingen.

AMD steeg voorbeurs 8,6 procent. De fabrikant van halfgeleiders en videokaarten rapporteerde dinsdag laat over het vierde kwartaal een winst en wist daarmee ook in heel 2018 zwarte cijfers te schrijven.

Alibaba steeg 2,0 procent. De chinese e-commercegigant heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere winst en omzet geboekt. Hoewel de aangepaste winst en de omzet hoger uitkwamen dan verwacht

Boeing heeft in het vierde kwartaal een nettowinst geboekt van 3,42 miljard dollar, ofwel 5,93 dollar per aandeel, op een omzet van 28,3 miljard. De aangepaste winst bedroeg 5,48 dollar per aandeel, terwijl de markt rekende op een winst van 4,57 dollar per aandeel. De resultaten van de vliegtuigbouwer waren beter dan verwacht. Het aandeel steeg 5,4 procent.

McDonald's boekte in het vierde kwartaal van 2018 een nettowinst van 1,42 miljard dollar, ofwel 1,82 dollar per aandeel, op een omzet van 5,16 miljard dollar. De omzet stelde licht teleur. Het aandeel noteerde voorbeurs fractioneel lager.

Facebook, Microsoft, Paypal, Tesla, Visa en Qualcomm komen nabeurs met kwartaal- en jaarcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 2.640,00 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 24.579,96 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 7.028,29 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 30, 2019 08:37 ET (13:37 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.