*

Nieuws Buitenland

Fed hint niet meer op verdere renteverhogingen

woensdag 30 januari 2019 20:12

Rente ongewijzigd.

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft zoals verwacht zijn belangrijkste rentetarief ongewijzigd gelaten en hint zelfs niet meer op verdere verhogingen. Dit bleek woensdag na afloop van de tweedaagse beleidsvergadering van het Federal Open Market Committee.

De zogenoemde federal funds rate werd gehandhaafd op 2,25 tot 2,50 procent.

De centrale bankiers lieten uit hun verklaring de passage weg die suggereert dat er meer renteverhogingen aan komen en benadrukte dat ze geduldig zullen zijn voordat er nieuwe stappen worden gezet."Gezien de mondiale economische en financiƫle ontwikkelingen en gematigde inflatieverwachtingen, zal de Commissie geduldig zijn in het bepalen welke de toekomstige aanpassingen aan de federal funds rate passend kunnen zijn", aldus de verklaring.

Ook meldde de Fed bereid te zijn om "enige van de details" van de afbouw van de balans aan te passen indien nodig. De Fed is bezig om de obligaties die tijdens de crisisjaren zijn opgekocht geleidelijk niet meer te verlengen, waardoor er liquiditeit uit de markt verdwijnt. Marktdeelnemers zijn bang dat dit ongunstige effecten heeft op de financiƫle markten

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 30, 2019 14:12 ET (19:12 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.