*

Nieuws Buitenland

'Slack wil naar de beurs'

maandag 4 februari 2019 20:57

Werkplaats-app zou net als Spotify geen aandelen aanbieden.

(ABM FN-Dow Jones) Slack Technologies heeft een vertrouwelijke aanvraag ingediend voor een rechtstreekse beursnotering, waarmee dit het tweede bedrijf zou worden dat via deze niet-traditionele manier een beursnotering zou krijgen. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal maandag.

Het bedrijf, dat een app voor berichten op de werkvloer aanbiedt, zou dit voorjaar al een notering kunnen krijgen, meldden personen die bekend zijn met de zaak aan de krant.

Het bedrijf zou aanzienlijk boven 7 miljard dollar kunnen worden gewaardeerd. Voor die waardering werd recent kapital opgehaald bij privé-investeerders.

De beursnotering zou zijn beslag kunnen krijgen zonder dat er aandelen aan het publiek worden aangeboden. Eerder deed muziekstreamingdienst Spotify een vergelijkbare manoeuvre. De traditionele carroussel, waarin beleggers worden warm gemaakt door de begeleidende banken en een vaste koers voor de beursgang wordt bepaald, wordt zo vermeden, inclusief de kosten die daarbij komen kijken. In plaats daarvan wordt de koersvorming meer aan de open markt overgelaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 04, 2019 14:57 ET (19:57 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.