*

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit hoger

maandag 4 februari 2019 22:13

Apple en Microsoft in trek.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten zijn maandag hoger gesloten, dankzij winsten voor technologie-aandelen in aanloop naar de resultaten van Alphabet, wat zwaarder woog dan dalingen bij zorg- en energiebedrijven.

De S&P500 sloot 0,7 procent hoger op 2.724,87 punten. De Dow Jones-index steeg 0,7 procent tot 25.239,37 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 7.347,54.

"We zien wat consolidatie van de recente winsten", zei Alec Young van FTSE Russell. "De markt is indrukwekkend veerkrachtig geweest, en ik denk dat handelaren nu gefixeerd zijn op de handel met China en geen grote gokken willen doen voordat ze daar meer duidelijkheid over hebben."

Aandelen zijn inmiddels geen koopje meer, en beleggers willen bevestiging dat de tegenwind uit China zal meevallen, volgens Young. Er waren nog geen concrete aankondigingen na het recente Amerikaans-Chinese overleg over de handelsbetrekkingen.

Een lagere olieprijs drukte op energie-aandelen in de S&P500. Dow Jones-component ExxonMobil verloor 1,5 procent maar Chevron sloot 1,2 procent hoger. In de zorgsector verloren Pfizer en Johnson & Johnson 1 procent. Sofwaregigant Microsoft en iPhone-fabrikant Apple waren prominente winnaars met stijgingen van 2,9 procent en 2,8 procent, respectievelijk.

De olieprijs daalde met 1,3 procent in New York, tot 54,56 dollar per vat. DE Brent-oliefuture noteerde ongewijzigd op 62,76 dollar.

De dollar daalde ten opzichte van de euro. "Een duifachtige Fed heeft de dollar dit jaar omlaag geholpen. Dat is positief voor aandelen uit opkomende markten en grondstoffengerelateerde fondsen", stelde Ben Barzideh van Piershale Financial Group. De beleggingsadviseur heeft zijn klanten geadviseerd om hun blootstelling aan deze twee sectoren te vergroten.

Sinds de aandelenmarkt rond de kerstdagen een flinke stap terug deden, is de Dow Jones-index nu zes weken op rij gestegen. Een belangrijke steun in de rug kregen de markten van de Federal Reserve, die vorige week duidelijk hintte dat er voorlopig geen renteverhogingen meer hoeven te worden verwacht.

Daarnaast waren de kwartaalcijfers van bedrijven tot nu toe beter dan was gevreesd. Met bijna de helft van de bedrijven in de S&P500 achter de rug, bedraagt de gemiddelde winststijging 12 procent, volgens FactSet.

Deze week zullen beleggers ook kijken naar economische cijfers die waren vertraagd door de gedeeltelijke sluiting van het Amerikaanse overheidsapparaat. Woensdag zal bijvoorbeeld het Amerikaanse handelstekort worden gepubliceerd.

Dinsdag bleken de Amerikaanse fabrieksorders te zijn gedaald in november, met 0,6 procent, waar een kleinere afname was voorzien.

Bedrijfsnieuws

Papa John's werd 9,0 procent meer waard, nadat de activistische belegger Starboard Value meldde 200 miljoen dollar te investeren in de pizzaketen.

Aandelen Clorox stegen 5,6 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Ultimate Software steeg 20 procent, nadat het concern instemde met de overname door Hellman & Friedman voor 11 miljard dollar.

Sysco sloot 4,8 procent hoger, nadat de distributeur van voedingsmiddelen uit Houston een beter dan verwachte kwartaalwinst rapporteerde.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, publiceert zijn resultaten nabeurs. Het aandeel klom 2 procent in aanloop naar de cijfers. Nabeurs ging het aandeel bijna 3 procent omlaag.

Tesla kondigde aan dat het Maxwell Technologies wil overname. Het aandeel van de autofabrikant eindigde 0,2 procent hoger. Maxwell werd 42 procent meer waard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 04, 2019 16:13 ET (21:13 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.