*

Nieuws Buitenland

Geen goedkeuring fusieplan spoorbedrijven Siemens en Alstom - media

dinsdag 5 februari 2019 07:18

Europese Commissie vindt nieuw fusiebedrijf te dominant.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie geeft geen goedkeuring aan het plan van Siemens en Alstom om hun trein- en spoordivisies samen te voegen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van bronnen.

Het Duits-Franse fusiebedrijf, met een gecombineerde omzet van 15 miljard euro, zou veel te dominant zijn op de Europese spoormarkt.

Eurocommissaris van mededinging Margrethe Vestager presenteert haar beslissing om de fusie te verbieden woensdag in het college van Eurocommissarissen. Daarmee komt voorlopig een einde aan een zwaar politiek gevecht tussen enerzijds de Europese Commissie, en anderzijds Frankrijk en Duitsland, zo schrijft de krant.

Die twee landen vinden net als Siemens en Alstom dat Brussel de totstandkoming van een Europese treinenkampioen mogelijk moet maken. De Duitse en Franse treinenbouwer zouden samen beter in staat zijn de oneerlijke concurrentie op de wereldmarkt door het Chinese staatsbedrijf CRRC het hoofd te bieden.

De Commissie betwijfelt of CRRC wel zo'n gevaar is. Het staatsbedrijf haalt meer dan 90 procent van zijn omzet op de Chinese markt en verkocht nog geen hogesnelheidstrein in Europa.

Siemens en Alstom pasten nog vorige week het pakket van desinvesteringen aan om goedkeuring door de Europese Commissie te vergemakkelijken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 05, 2019 01:18 ET (06:18 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.