*

Nieuws Buitenland

Techinvesteringen doen winst SoftBank goed

woensdag 6 februari 2019 07:56

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - SoftBank heeft in het voorbije kwartaal een fors hogere winst in de boeken gezet. Het Japanse conglomeraat profiteerde daarbij vooral van hogere waarderingen van zijn portefeuille van technologie-investeringen. Aandeelhouders delen mee in de winst, want SoftBank kondigde een stevige aandeleninkoop aan.

Het bedrijf, onder meer actief in de telecom- en technologiesector, zag de operationele winst in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 60 procent stijgen tot 438,3 miljard yen, omgerekend zo'n 3,5 miljard euro. Vooral de investeringsfondsen Vision Fund en Delta Fund deden goede zaken met hun portefeuilles, waarin belangen in onder meer Uber, WeWork en ARM Holdings zijn ondergebracht.

Het Vision Fund verkocht overigens ook al zijn aandelen in de Amerikaanse chipmaker Nvidia. Dat belang had een waarde van bijna 400 miljard yen. SoftBank bracht vorig jaar zijn tak voor mobiele telefonie naar de beurs, de grootste beursgang van het jaar. Dit bedrijf kwam dinsdag met cijfers en maakte bekend een hogere winst te hebben geboekt dankzij groter datagebruik bij zijn klanten.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)