*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting vlakke start

woensdag 6 februari 2019 14:51

Handelsbesprekingen Verenigde Staten en China volgende week hervat.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel vlak.

Marktvolgers voorzien een mogelijke opleving van het sentiment, vanwege positief geopolitiek nieuws. Hervatting van de handelsbesprekingen volgende week tussen Washington en Beijing zouden de weg kunnen vrijmaken voor een laatste ontmoeting tussen Donald Trump en Xi Jinping. Een ontmoeting tussen de twee leiders suggereert volgens marktvolgers dat de besprekingen hun einde naderen, zodat Trump en zijn Chinese evenknie de laatste details kunnen bespreken alvorens een akkoord getekend kan worden.

De Amerikaanse minister van financiƫn, Steven Mnuchin, sprak woensdag van "zeer productieve" gesprekken en bevestigde volgende week richting Beijing af te reizen. Mnuchin zei ervan overtuigd te zijn dat Washington en Beijing hun meningsverschillen glad kunnen strijken.

Analisten van Wells Fargo waarschuwden echter het optimisme te beteugelen, totdat de overeenkomst ook daadwerkelijk is getekend.

Daarnaast is de markt woensdag in de gelegenheid om de jaarlijkse State of the Union toespraak van de Amerikaanse president te verwerken. Trump zei het debat over de muur aan de grens met Mexico te willen hervatten. Tijdens de speech motiveerde hij opnieuw zijn wens voor de bouw van de muur, weken nadat een conflict daarover met de Democraten leidde tot de gedeeltelijke sluiting van het overheidsapparaat. Politiek analisten bestempelden de woorden van Trump echter als verzoenend. De president herhaalde eerdere dreigementen ook niet.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat de arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal met 1,3 procent is opgelopen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

In november bedroeg het tekort op de Amerikaanse handelsbalans 49,31 miljard dollar, terwijl economen rekenden op een daling van 55,7 miljard naar 54,3 miljard dollar. De export daalde in november 0,6 procent tot 209,87 miljard dollar, terwijl de import 2,9 procent afnam tot 259,19 miljard dollar.

Het aantal hypotheekaanvragen is vorige week in de Verenigde Staten gedaald met 2,5 procent. De marktindex daalde van 388,7 naar 378,9.

Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration het wekelijkse olievoorradenrapport.

Olie noteerde woensdag 0,3 procent lager.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1394. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1384 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1412 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Disney kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers. Hoewel de entertainmentgigant dinsdag nabeurs over het afgelopen kwartaal een fors lagere nettowinst rapporteerde op een fractioneel lagere omzet, waren de resultaten beter dan verwacht. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent hoger.

GlaxoSmitKline boekte in het vierde kwartaal van 2018 een fors hoger operationeel resultaat op een eveneens hogere omzet, maar waarschuwde wel voor een winstdaling in 2019. Het aandeel, dat tevens in de Verenigde Staten is genoteerd, steeg 0,5 procent.

De resultaten van Snap konden beleggers bekoren. De populaire foto-app Snapchat wist in het vierde kwartaal zijn verlies aanzienlijk te verkleinen, nadat het sociale mediabedrijf een enorme groei in advertenties realiseerde. Snap rapporteerde 186 miljoen dagelijkse actieve gebruikers in het vierde kwartaal, terwijl de gemiddelde omzet per gebruiker 2,09 dollar bedroeg. Het aandeel won voorbeurs 21,6 procent.

General boekte heeft in het vierde kwartaal een nettowinst van 2,1 miljard dollar, ofwel 1,40 dollar per aandeel, op een omzet van 38,4 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,43 dollar per aandeel. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs in reactie op de resultaten 4,2 procent.

Eli Lilly verloor voorbeurs 1,0 procent. De Amerikaanse farmaceut boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 1,13 miljard dollar, ofwel 1,10 dollar per aandeel, op een omzet van 6,44 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,33 dollar per aandeel.

GoPro komt nabeurs met cijfers en steeg voorbeurs 1,8 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 2.737,70 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 25.411,52 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 7.402,08 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 06, 2019 08:51 ET (13:51 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.