*

Nieuws Buitenland

Morgan Stanley koopt Canadees cloudplatform Solium Capital

maandag 11 februari 2019 16:20

Overnamesom 900 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley neemt Solium Capital over voor 900 miljoen dollar. Dit maakte de Amerikaanse zakenbank maandag bekend.

Morgan Stanley zal 19,15 Canadese dollar per aandeel Solium betalen, in contanten. Daarmee krijgt de bank de controle over de Canadese clouddienst voor het beheer van bonusregelingen waarmee bedrijven wereldwijd aandelen kunnen uitkeren aan medewerkers, financiƫle rapportages maken en daarbij voldoen aan alle wettelijke eisen.

De overname is zo klein dat deze geen noemenswaardige impact zal hebben op de winst- en kapitaalratio's van de zakenbank.

'Met deze acquisitie kan Morgan Stanley een leidende rol gaan innemen in de sector op het terrein van Workplace Wealth Solutions, door een groot platform voor het beheer van aandelenplannen samen te brengen met een leidende beleggingsadviseur voor vermogende klanten", verklaarde de bank.

De bedrijven werken al sinds 2016 samen.

Solium heeft 3.000 klanten met aandelenplannen waaronder Instacart, Levi Strauss, Shopify en Stripe. Het bedrijf heeft meer dan 1 miljoen deelnemers, terwijl Morgan Stanley 320 aandelenprogramma's begeleidt met 1,5 miljoen deelnemers. Morgan Stanley telt veel grote Amerikaanse bedrijven onder zijn klanten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 11, 2019 10:20 ET (15:20 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.