*

Nieuws Buitenland

Olieprijs eindigt licht lager

maandag 11 februari 2019 20:52

Beperkte verliezen.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag licht lager gesloten in New York, maar de verliezen waren uiteindelijk beperkt.

Een maartfuture voor een vat ruwe olie sloot 0,6 procent lager op 52,41 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. De Brent-future noteerde 1 procent lager in Londen, op 61,49 dollar.

Zorgen over de mondiale olieconsumptie, signalen van stijgende productie in de Verenigde Staten en een sterkere dollar zetten de olieprijs onder druk.

Vorige week zakte de olieprijs al met 4,6 procent.

"Het wereldwijde macro-economische beeld is nog erg onzeker. Dat blijft drukken op de vraagkant", zei analist John Caruso van RJO Futures.

Daarbij kwam dat het aantal actieve olieplatforms in de VS vorige week weer toenam, na een eerdere terugval. Ook waren er geruchten dat Venezuela Amerikaanse sancties probeert te omzeilen door te handelen met India, zei Caruso. De analist voorspelt meer neerwaartse druk maar denkt dat de olieprijs zich kan handhaven op een niveau van 49-48 dollar.

Behalve de sancties tegen Venezuela kunnen ook productiebeperkingen van het oliekartel OPEC de prijzen opstuwen. Maar zorgen over een zwakkere wereldeconomie bieden het nodige tegenwicht, evenals de sterkere dollar, zei analist Craig Erlam van Oanda.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 11, 2019 14:52 ET (19:52 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.