*

Nieuws Buitenland

Wall Street eindigt vlak

maandag 11 februari 2019 22:13

Weinig beweging in Amerikaanse aandelen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bleven maandag dicht bij huis in een handelsdag met weinig beweging, waarin een duurdere dollar de aandelenkoersen drukte.

De S&P 500 index eindigde 0,1 procent hoger op 2.709,80 punten en de Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 25.053,11 punten. Technologiebeurs Nasdaq sloot 0,1 procent hoger.

Optimisme over een nieuwe onderhandelingsronde tussen de Verenigde Staten en China over een handelsakkoord werd in toom gehouden door de dreiging van een hernieuwde gedeeltelijke sluiting van het Amerikaanse overheidsapparaat.

De gestage opmars van de Amerikaanse aandelenindices sinds het begin van het jaar werd gedreven door de perceptie dat de Fed een draai van 180 graden heeft gemaakt op het vlak van de renteverhogingen, nadat vorig jaar de rente nog vier keer werd verhoogd.

Inmiddels moet het langzamerhand beginnen door te dringen tot beleggers dat de rentepauze die de Fed heeft aangekondigd alleen maar kan voortduren als de verzwakking van de wereldeconomie daadwerkelijk de Amerikaanse groei vertraagt.

"Als we China en Europa de komende maanden verder zien verzwakken, kan het beleggingsklimaat een stuk ruwer worden."

Volgens Tom Essaye prijst Wall Street een positieve uitkomst in van verschillende onzekerheden, zoals het Amerikaans-Chinese handelsconflict, en een jaar zonder renteverhogingen.

Een Amerikaanse delegatie onder leiding van minister van Financiƫn Steven Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer arriveerde maandag in Beijing om verder te onderhandelen over de handelsrelaties. Afgelopen week in Washington werd nog geen akkoord bereikt. Een staakt-het-vuren in het handelsconflict, waarin Amerika importheffingen afvuurt op Chinese goederen, loopt op 1 maart af.

Een negatieve factor is dat de Amerikaanse overheid mogelijk vrijdag weer in 'shutdown'-stand gaat. Onderhandelingen tussen Congres en de regering-Trump over het immigratiebeleid aan de Mexicaanse grens liepen vast op het aantal migranten dat de Amerikaanse autoriteiten bij de grens zou mogen detineren.

Er waren geen nieuwe economische cijfers.

De euro/dollar noteerde op 1,1277, na een versterking van de dollarkoers. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1313 dollar en vrijdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1323 dollar op de borden.

De olieprijs daalde in New York met 0,6 procent tot 52,41 dollar, op het nieuws dat het aantal booreilanden in de VS de afgelopen week is gestegen, na een daling in de voorgaande periode.

Bedrijfsnieuws

Restaurant Brands, het moederbedrijf van Burger King, sloot 1,6 procent hoger. Het publiceerde maandag kwartaalcijfers die vrijwel conform verwachting van analisten waren.

Morgan Stanley verloor 1,5 procent. De zakenbank koopt de Canadese clouddienst Solium Capital voor 900 miljoen dollar. Het is de grootste aankoop van Morgan Stanley sinds de financiƫle crisis. De overname biedt de bank toegang tot de markt voor beleggingsadvies aan medewerkers van start-ups.

Electronic Arts leverde zijn eerdere winst in en sloot 0,4 procent lager. Vrijdag steeg het aandeel van de gameproducent sterk op het nieuws dat het spel Apex Legends in de eerste 72 uur meer dan 10 miljoen spelers trok.

Tesla steeg 2,3 procent. Een analist van Canaccord gaf een koopadvies af voor de maker van elektrische auto's.

Vanavond nabeurs publiceert de Chinese zoekmachine Baidu de cijfers over het afgelopen kwartaal. Het aandeel sloot in de reguliere handel 1,1 procent lager.

Later deze week komen ook Groupon, Coca-Cola, PepsiCo, Cisco en Walmart met kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 11, 2019 16:13 ET (21:13 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.