*

Nieuws Buitenland

Groene koersen op Wall Street

dinsdag 12 februari 2019 19:23

Olieprijs flink hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street heeft dinsdag de wind flink in de rug dankzij een principe-akkoord die een nieuwe shutdown moet voorkomen en hoop dat er ook een handelsakkoord komt tussen de VS en China.

Halverwege de handelsdag noteerden de belangrijkste indices in New York ruim een procent hoger.

Marktanalist David Madden wees in het bijzonder op het optimisme over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Einde van deze week hebben Washington en Beijing weer een ontmoeting om verder te onderhandelen over een akkoord.

Volgens Madden ziet de markt het als positief dat twee invloedrijke Amerikaanse onderhandelaars, minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer inmiddels in China zijn gearriveerd.

"Bij het uitblijven van een handelsovereenkomst tussen de VS en China of een hernieuwde shutdown van de Amerikaanse overheid kan de stemming dan ook zeker weer omslaan", waarschuwde analist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

Verder steeg ook de olieprijs. Oliekartel OPEC zag de productie in januari dalen, vooral doordat Saoedi-Arabië minder oppompte. Het belangrijkste kartellid zei volgens de Financial Times de productie te verlagen tot ongeveer 9,8 miljoen vaten per dag in markt. Dat is meer dan beloofd.

Stijgers en dalers

De gehele Dow30 noteerde in het groen. Uitblinker was Caterpillar met een koerswinst van 3,1 procent.

Groupon komt nabeurs met kwartaalcijfers. Beleggers lijken hier vertrouwen in te hebben. De koers van het aandeel stijgt 2,7 procent.

Amazon.com werd 2,3 procent duurder, na het nieuws dat de online retailgigant Eero heeft overgenomen, een aanbieder van een wifi-systemen waar geen traditionele router voor nodig is.

Tesla profiteerde niet van een koopaanbeveling van Canaccord en daalde 0,9 procent. Volgens de analist is het aandeel ondergewaardeerd.

Sabre verloor 0,4 procent. De leverancier van technologie oplossing voor de reissector rapporteerde over het vierde kwartaal een beter dan verwacht winst, terwijl de omzet en outlook tegenvielen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 12, 2019 13:23 ET (18:23 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.