*

Nieuws Buitenland

Update: Levi Strauss naar de Amerikaanse beurs

woensdag 13 februari 2019 21:22

Opbrengst naar algemene bedrijfsdoeleinden.

(ABM FN-Dow Jones) Levi Strauss gaat naar de Amerikaanse beurs. Dat maakte de spijkerbroekenfabrikant uit de VS woensdag bekend.

Levi Straus vroeg woensdag een beursnotering op de New York Stock Exchange aan en krijgt daar het tickersymbool 'LEVI'.

Het heeft twaalf banken gevraagd om de beursgang te begeleiden. Dit consortium wordt geleid door Goldman Sachs en JP Morgan. Het is nog niet bekend hoeveel aandelen er zullen worden aangeboden. Ook de prijsvork van de aandelen is nog niet bekend.

Levi Strauss is in 1853 door Oskar Levi Strauss in Californië als een handelsfirma voor onder meer stoffen en kleding opgericht. Het boekte over het afgelopen gebroken boekjaar, dat eindigde op 25 november, een nettowinst van 285 miljoen dollar, tegenover 281 miljoen dollar in het jaar daarvoor. De omzet steeg van 4,9 miljard dollar naar 5,6 miljard dollar.

De opbrengst van de beursgang zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, inclusief overnames en andere strategische investeringen.

Levi's ging in 1971 al een keer naar de beurs en haalde toen een slordige 50 miljoen dollar op, maar de familie die het bedrijf controleert haalde het in 1985 weer van de beurs voor 1,7 miljard dollar.

Er staat al wel een dochteronderneming van Levi Strauss aan de Japanse beurs genoteerd.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 13, 2019 15:22 ET (20:22 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.