*

Nieuws Buitenland

Valuta: euro herstelt van eerdere verliezen

maandag 18 februari 2019 09:15

Handelsbesprekingen blijven bron van focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft gedurende de handel in Azi├ź een deel van de verliezen ten opzichte van de dollar en andere valuta goedgemaakt.

De euro kwam vrijdag onder druk te staan na het nieuws dat de Europese Centrale bank een nieuwe ronde van langetermijnleningen aan banken overweegt. De markt interpreteerde het nieuws als een teken van economische zwakte in de regio.

"De centrale bank erkent daarmee dat de groei is vertraagd en dat de ECB actie moet ondernemen", zei valutastrateeg Vassili Serebriakow van UBS. "Er heerst terughoudendheid om de normalisatie van het beleid op te geven", voegde hij toe.

Daarnaast volgt de markt nauwgezet de ontwikkelingen rond de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. "Een overeenkomst houdt niet in dat de mondiale spanningen afnemen", zei investeringsbank DBS. "Duitsland en Japan maken zich nu zorgen over het feit dat president Donald Trump mogelijk invoertarieven tot 25 procent op geïmporteerde auto's en auto-onderdelen gaat implementeren. Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van economische zaken, heeft zondag zijn rapport met aanbevelingen over de kwestie aan het Witte Huis voorgelegd.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent hoger op 1,1307, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent verloor tot 0,876 en tegenover de yen 0,2 procent steeg tot 125,01. De dollar noteerde ten opzichte van het pond 0,1 procent lager op 0,7748, terwijl de greenback tegenover de yen 0,1 procent won tot 110,55.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 18, 2019 03:15 ET (08:15 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.