*

Nieuws Buitenland

Kleine verliezen op Wall Street in de maak

woensdag 20 februari 2019 14:57

Garmin profiteert van cijfers, maar CVS niet.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen openen woensdag naar verwachting licht lager.

Net als dinsdag zal de aandacht van beleggers toch vooral weer gericht zijn op het handelsconflict met China.

Donderdag en vrijdag is er een nieuwe ronde onderhandelingen en vooralsnog lijkt er alweer wat progressie te worden geboekt.

"Het gaat de goede kant op", zei analist Georgette Boele van ABN AMRO. "En het kan heel snel gaan."

Uiteindelijk komt er wel een deal, denkt ABN AMRO. Immers, beide landen hebben hier belang bij. Maar China wellicht iets meer dan de VS.

De Amerikaanse president Donald Trump zei dinsdag dat de gesprekken goed vorderen en dat 1 maart "geen magische datum" is. Eerder zei Trump de importheffingen van 10 naar 25 procent te verhogen als er op deze datum geen akkoord ligt.

Japan exporteerde in december 6,8 procent meer naar de Verenigde Staten, maar zag de uitvoer naar China dalen met 17,4 procent en naar Europa met 2,5 procent op jaarbasis. De totale Japanse export daalde met 8,4 procent.

Macro-Economisch is het relatief rustig. Op de agenda staan de wekelijkse hypotheekaanvragen. De olievoorraden zijn vanwege maandag, toen het Presidents Day was, een dag opgeschoven.

Verder wacht de markt vanavond op de notulen van de laatste rentevergadering van Federal Reserve. Vermoedelijk is de toon van deze notulen "dovish", denkt Boele van ABN AMRO.

De euro/dollar noteerde op 1,1337. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1341.

Olie werd ruim een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft een nieuwe behandeling van AbbVie geaccepteerd voor een versnelde beoordeling. Dit maakte AbbVie dinsdagavond bekend. De onderneming verwacht dat de FDA in het derde kwartaal van 2019 een besluit kenbaar zal maken.

Garmin heeft ondanks de tegenwind bij het segment Auto de winst in 2018 hoger zien uitkomen dan verwacht. In heel 2018 verdiende Garmin 3,66 dollar per aandeel op een 7 procent hogere omzet van ruim 3,3 miljard dollar. Dat was beduidend meer dan de 3,45 dollar per aandeel die de navigatiespecialist verwachtte. Voor 2019 rekent Garmin op 3,70 dollar per aandeel. Aandeelhouders kunnen over 2018 een dividend tegemoet zien van 2,28 dollar per aandeel. Het aandeel opent vermoedelijk bijna 8 procent hoger.

Ook CVS Health kwam met cijfers maar die zullen, in tegenstelling tot die van Garmin, vermoedelijk juist een stevig koersverlies opleveren. De omzet lag afgelopen kwartaal onder de verwachtingen en ook de afgegeven outlook kon niet bekoren. De winst viel afgelopen kwartaal oveigens wel hoger uit dan voorzien.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg dinsdag fractioneel naar 25.891,32 punten, de breder samengestelde S&P 500 index ging 0,2 procent hoger naar 2.779,76 punten en techbeurs Nasdaq sloot ook 0,2 procent hoger, op 7.486,77 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 20, 2019 08:57 ET (13:57 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.