*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting vrijwel vlak slot

woensdag 20 februari 2019 20:29

Notulen Fed wijzen op pauze renteverhogingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel vrijwel vlak.

De toonaangevende S&P 500 index verloor 0,1 procent tot 2.777,39 punten, de Dow Jones index noteerde vlak op 25.878,40 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent lager op 7.464,86 punten.

Wall Street had in aanloop naar de publicaties van de Fed-notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee en in afwachting van resultaten van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China moeite richting te bepalen.

Wat de handelsbesprekingen betreft zei de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag dat de gesprekken goed vorderen en dat 1 maart "geen magische datum" is. Eerder zei Trump de importheffingen van 10 naar 25 procent te verhogen als er op deze datum geen akkoord ligt.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve bleek dat een aantal functionarissen van de centrale bank hun zorgen uitdrukten over de risico's voor de Amerikaanse economische groei, wat het ertoe aanzette om voorlopig de rente niet te verhogen.

De Amerikaanse centrale bank handhaafde eind januari zoals verwacht zijn belangrijkste rentetarief. De zogenoemde federal funds rate werd gehandhaafd op 2,25 tot 2,50 procent. De centrale bankiers lieten in hun begeleidende verklaring de passage weg die suggereert dat er meer renteverhogingen aan komen en benadrukte dat ze geduldig zullen zijn voordat er nieuwe stappen worden gezet.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 3,6 procent. De marktindex steeg van 352,6 naar 365,3.

Olie noteerde woensdag tot 2,4 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1338. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1335 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1340 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten zeven publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de orders duurzame goederen in december, de wekelijkse steuunaanvragen en de Philadelpia Fed-index van februari. Later op de dag volgen de samengestelde inkoopmanagersindex van februari, gevolgd door de bestaande woningverkopen en leidende indicatoren van januari. Tot slot publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

Bedrijfsnieuws

CVS Health verloor 8,3 procent, nadat de apotheker teleurstellende resultaten over het vierde kwartaal publiceerde.

Cadence Design Systems steeg 4,5 procent. Het concern publiceerde dinsdag laat beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal en verhoogde de verwachtingen voor het eerste kwartaal.

Southwest Airlines verloor 5,1 procent, nadat de luchtvaarder meldde dat de gedeeltelijke sluiting van het Amerikaans overheidsapparaat de omzet meer dan verwacht heeft gedrukt. Dientengevolge verlaagde het concern zijn outlook voor het eerste kwartaal.

Garmin steeg 16,7 procent. De navigatiespecialist publiceerde beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 20, 2019 14:29 ET (19:29 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.