*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

donderdag 21 februari 2019 12:46

Washington en Beijing werken aan laatste details handelsakkoord.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen donderdag richting een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De markt haalde voorbeurs steun een eventuele handelsdeal en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Persbureau Reuters meldde woensdag laat dat Amerikaanse en Chinese onderhandelaars zijn begonnen met het opstellen van een akkoord, waarbij over zes hoofdpunten afspraken worden gemaakt: de overdracht van technologie, cyberdiefstal, intellectuele eigendomsrechten, diensten, valuta, landbouw en niet-tarifaire handelsbelemmeringen.

Daarnaast zag de markt zich gesteund door de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daarin werd het beeld opnieuw bevestigd dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig een pas op de plaats maakt met het verhogen van de rente. Uit de notulen bleek ook dat de Fed tijdens de bijeenkomst in twee kampen was verdeeld over toekomstige renteverhogingen.

Het ene kamp was van mening dat renteverhogingen alleen nodig zijn als de inflatie hoger uitkomt dan de basisvoorspelling. "Verschillende" andere functionarissen vonden echter dat een renteverhoging later dit jaar gepast zou zijn als economie zich zoals verwacht zou ontwikkelen.

De Fed-functionarissen stelden dat de ommekeer in het beleid, in december werd nog uitgegaan van twee renteverhogingen in 2019, nodig was omdat de economische vooruitzichten vanaf het begin van het jaar onzekerder waren geworden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten zeven publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de orders duurzame goederen in december, de wekelijkse steunaanvragen en de Philadelpia Fed-index van februari. Later op de dag volgen de samengestelde inkoopmanagersindex van februari, gevolgd door de bestaande woningverkopen en leidende indicatoren van januari. Tot slot publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

Olie noteerde donderdag tot 0,6 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1347. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1344 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1335 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Kraft Heinz publiceert donderdag de resultaten over het vierde kwartaal. Er was in de elektronische handel voorbeurs nog geen handel in het aandeel van de voedingsmiddelengigant.

Nabeurs komt de clouddienst Dropbox met resultaten. Het aandeel steeg voorbeurs 1,1 procent.

Johnson & Johsnon noteerde voorbeurs 2,2 procent lager. De Amerikaanse levensmiddelen- en farmareus heeft een dagvaarding ontvangen van het Amerikaanse ministerie van justitie en beurswaakhond Securities and Exchange Commission met betrekking tot de veiligheid van zijn talkpoeder en gerelateerde producten. Naar verluidt zouden er asbestdeeltjes inzitten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 2.784,70 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 25.954,44 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 7.489,07 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 21, 2019 06:46 ET (11:46 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.