*

Nieuws Buitenland

Koers Kraft Heinz stevig onderuit na cijfers en onderzoek SEC

vrijdag 22 februari 2019 07:38

Voedingsmiddelenbedrijf mist verwachtingen en verlaagt dividend.

(ABM FN-Dow Jones) Kraft Heinz heeft in het afgelopen kwartaal een lagere aangepaste winst per aandeel geboekt, die duidelijk onder de verwachting uitkwam en is inmiddels ook onderwerp van onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission. Dit bleek donderdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de voedingsmiddelengigant.

De koers van het aandeel Kraft Heinz is donderdag op Wall Street nabeurs met ruim 20 procent onderuit gegaan.

Het onderzoek van de SEC heeft betrekking op inkooppraktijken van Kraft Heinz, waarbij de aandacht uitgaat naar de boekhouding. Dit zorgde voor een extra kostenpost van 25 miljoen dollar. Kraft Heinz staat sinds oktober vorig jaar bij de SEC op de radar.

Het bedrijf boekte over het laatste kwartaal van 2018 weliswaar een aangepaste winst per aandeel van 0,84 dollar tegen 0,90 dollar een jaar eerder, waarmee het onder de verwachting van 0,94 dollar bleef, maar het nettoresultaat, zoals die toekomt aan de aandeelhouders, kwam uit op een verlies van 12.608 miljoen dollar tegen een nettowinst van 8.003 miljoen dollar een jaar eerder.

Dit verlies kwam vrijwel geheel voor rekening van een afschrijving van in totaal 15.400 miljoen dollar op zijn handelsmerken, waaronder op de goodwill daarvan.

De omzet steeg fractioneel naar 6.891 miljoen dollar.

Dividend

Het bedrijf uit Pitsburgh en Chicago stelde donderdag een kwartaaldividend voor van 0,40 dollar per aandeel Kraft Heinz. Over het vierde kwartaal van 2017 was dit nog 0,625 dollar per aandeel.

Outlook

Kraft Heinz gaf donderdag geen concrete outlook, anders dan dat het niet verwacht dat het onderzoek van de SEC een verdere invloed heeft op de lopende verslagperiode of welke voorgaande periode dan ook.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 22, 2019 01:38 ET (06:38 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.