*

Nieuws Buitenland

Valuta: euro en dollar nog altijd in evenwicht

vrijdag 22 februari 2019 09:29

Handelsbesprekingen China en VS is eerste aandachtspunt.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar en de euro houden elkaar nog altijd in evenwicht in afwachting van de uitkomst van de onderhandeling tussen China en de Verenigde Staten over het handelsconflict.

"En dat maakt de valutamarkten nog altijd zeer afwachtend", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er wel op dat een goede uitkomst van die besprekingen al is ingeprijsd. Voor vandaag is de bandbreedte van de euro 1,1325 dollar tot 1,1355 dollar. Een slot vandaag boven dit niveau legt de weg open voor een stijging van de euro naar 1,1485 dollar", aldus Jongbloed.

De valutahandelaar wees er vrijdag wel op dat de deadline voor de zogeheten 'wapenstilstand' voor importheffingen van negentig dagen door de Amerikaanse president Donald Trump ook nog verlengd kan worden.

Los van de Brexit, ziet Jongbloed de komende maanden inmiddels nog een ander politiek aandachtsveld en dat betreft een reeks verkiezingen voor het Europees Parlement en in Spanje en Belgiƫ.

In het vierde kwartaal heeft de Duitse economie een pas op de plaats gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder en dat was conform verwachting.

De markt krijgt vandaag een stuk minder macro-economische data voorgeschoteld dan donderdag. In de loop van de ochtend volgt het Duitse ondernemersvertrouwen over februari en aan het einde van de ochtend komt dan nog de definitieve inflatie van de eurozone naar buiten.

De vertrouwensindex van Duitsland wordt ingeschat op 94,3 tegen 94,2 een maand eerder.

De consumentenprijzen in de eurozone dalen op maandbasis vermoedelijk met 1,1 procent tegen een vlakke trend in december, maar laten op jaarbasis naar verwachting een plus zien van 1,4 procent. In december stegen de prijzen met 1,6 procent. Als er geen rekening wordt gehouden met de volatiele effecten van voedsel- ene energieprijzen dan dalen de prijzen in januari op maandbasis naar verwachting met 1,5 procent tegen een stijging met 0,5 procent in december. Op jaarbasis wordt voor de kerninflatie 1,1 procent voorzien tegen 1,0 procent in december.

In de Verenigde Staten is vandaag een beetje Federal Reserve-dag: de voorzitters van de Fed van Atlanta en New York komen te spreken op een onderzoeksdag, de vice-voorzitters van de Fed en een aantal districtsvoorzitters worden verwacht op het zogeheten US Monetary Policy Forum en het monetaire rapport van de Fed wordt vandaag gepubliceerd.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1347 dollar. Ten opzichte van het Britse pond won de Europese munt 0,1 procent en noteerde deze 0,8701 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 22, 2019 03:29 ET (08:29 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.