*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

vrijdag 22 februari 2019 12:59

Washington en Beijing werken aan laatste details handelsakkoord.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen vrijdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

Vrijwel alle ogen zijn gericht op de uitkomst van de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten over hun handelsconflict. De verwachting lijken voorlopig te duiden op een gunstige afloop van die besprekingen.

Zonder verder macro-economische cijfers op de agenda is het in de Verenigde Staten vandaag een beetje Federal Reserve-dag: de voorzitters van de Fed van Atlanta en New York komen te spreken op een onderzoeksdag, de vice-voorzitters van de Fed en een aantal districtsvoorzitters worden verwacht op het zogeheten US Monetary Policy Forum en het monetaire rapport van de Fed wordt vandaag gepubliceerd.

Olie noteerde vrijdag tot 0,9 procent hoger.

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1336 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1347 dollar en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1337 dollar op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bedrijfsnieuws

Kraft Heinz boekte in het afgelopen kwartaal een lagere aangepaste winst per aandeel, die duidelijk onder de verwachting uitkwam. Ook is de onderneming inmiddels onderwerp van onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission. Het onderzoek van de SEC heeft betrekking op inkooppraktijken van Kraft Heinz, waarbij de aandacht uitgaat naar de boekhouding. Dit zorgde voor een extra kostenpost van 25 miljoen dollar. Kraft Heinz staat sinds oktober vorig jaar bij de SEC op de radar. Het bedrijf boekte een nettoverlies van 12.608 miljoen dollar, dat geheel voor rekening kwam van een afschrijving van in totaal 15.400 miljoen dollar op zijn handelsmerken, waaronder op de goodwill daarvan. Donderdag nabeurs verloor de koers van het aandeel al ruim 20 procent, in de elektronische handel voorbeurs van vrijdag is dat opgelopen naar 21 procent.

Dropbox boekte in het vierde kwartaal van 2018 beter dan verwachte resultaten. In het afgelopen kwartaal zette Dropbox een verlies in de boeken van 9,5 miljoen dollar, ofwel 0,02 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 37 miljoen dollar, ofwel 0,19 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst kwam uit op 0,10 dollar per aandeel, hetgeen beduidend meer was dan de 0,03 dollar per aandeel een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op een aangepaste winst van 0,08 dollar per aandeel. Toch lijkt het aandeel ruim vier procent lager te gaan openen.

Het advies op Citigroup is door Jefferies verhoogd van Houden naar Kopen. Het koersdoel ging van 64,00 dollar 73,00 dollar. Voorbeurs kwam er vrijdag 0,8 procent bij.

Morgan Stanley verhoogde op zijn beurt het advies voor Intel van Gelijkgewogen naar Overwogen. Intel werd voorbeurs 2,2 procent meer waard.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,5 procent lager op 2.774,88 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent verloor op 25.850,63 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in op 7.459,71 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 22, 2019 06:59 ET (11:59 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.