*

Nieuws Buitenland

Update: B&S rapporteert dubbelcijferige omzetgroei

maandag 25 februari 2019 11:08

FragranceNet.com droeg bij aan resultaat.

(ABM FN-Dow Jones) B&S heeft in 2018 de omzet met dubbele cijfers zien groeien, ondanks tegenzittende wisselkoersen. Dit maakte de internationaal opererende distributiepartner, gespecialiseerd in fast-moving consumer goods voor diverse nichemarkten, maandag voorbeurs bekend.

Topman Bert Meulman meldde in een toelichting dat "2018 een jaar was van verdere groei voor B&S Group. "Met dank aan alle segmenten, realiseerden we een dubbelcijferige omzetgroei met een onderliggende langetermijngroeitrend van het bedrijfsresultaat".

De omzet groeide afgelopen jaar met 16,8 procent naar 1.746,5 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet zelfs met 18,2 procent. Voor het eerst werden de cijfers van de overgenomen Amerikaanse online discount retailer FragranceNet.com meegenomen. Fragrance profiteerde van een seizoensmatige sterk vierde kwartaal.

Het bedrijfsresultaat steeg in de verslagperiode met vier procent naar 109 miljoen euro. Aangepast voor onder meer overnamekosten en valuta-effecten steeg het resultaat van 104,8 miljoen euro naar 116,9 miljoen euro.

De onderneming stelt een dividend voor van 0,16 euro, waardoor het totale dividend voor 2018 uitkomt op 0,29 euro. De uitkering is in lijn met de pay-out ratio van 40 procent die de onderneming hanteert.

Het bedrijf had wel te kampen met "significante" kosten van tijdelijke aard, als gevolg van de uitbreiding van het logistieke platform en problemen met de oplevering van een nieuw distributiecentrum. Hoewel de effecten hiervan volgens B&S zichtbaar zullen zijn in 2019, worden "de meeste" kosten doorgeschoven naar klanten.

"We kunnen ermee leven", stelde Meulman in een reactie tegenover ABM Financial News. De topman stelt dat de synergieën uit de overname van FragranceNet.com de schade door de hogere kosten compenseert. "Maar erg netjes is het allemaal niet gegaan", aldus de topman over de vertraagde oplevering van het distributiecentrum.

B&S blijft kijken naar overnamekansen in de markt. "We hebben altijd partijen op het oog en we praten met veel partijen", aldus Meulman. "Maar dit zijn zorgvuldige, lange trajecten, waar op dit moment nog niets over te zeggen valt." B&S stelt te kijken naar overnames van bedrijven met een omzet van circa 50 miljoen tot 100 miljoen euro.

De overname van het FragranceNet.com betekent niet dat B&S zijn pijlen nu volledig gaat richten op de Amerikaanse markt. "We willen een mooie spreiding houden, met een mondiale focus."

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 25, 2019 05:08 ET (10:08 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.