*

Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting hogere opening

maandag 25 februari 2019 14:56

Trump verlengt handelsdeadline.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Mondiaal haalden markten maandag steun uit de zalvende woorden van de Amerikaanse president Donald Trump, die zondag via Twitter aankondigde de op 1 maart gepland implementatie van de importtarieven ter waarde van 200 miljard dollar op Chinese goederen uit te stellen. Trump sprak van "substantiƫle vooruitgang" op het gebied van intellectueel eigendom en technologieoverdracht na een weekend van gesprekken.

Trump zei tevens, in het geval er verdere vooruitgang wordt geboekt, Washington een top zal plannen met de Chinese president Xi Jinping om een "overeenkomst te sluiten", om de jarenlange handelsstrijd tussen de twee landen te beƫindigen.

"Laten we niet vergeten dat dit geen deal is", zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. "Er is vooruitgang geboekt, maar er zijn ook berichten die suggereren dat er meer nodig is voor een top tussen president Trump en Xi Jinping", voegde hij toe. "Handelaren zijn zich terdege bewust dat de gesprekken in deze laatste fase van de onderhandelingen moeilijker zullen worden", aldus Lawler.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Chicago Fed activiteitenindex in januari in negatief terrein is beland. De index kwam uit op -0,43, van +0,05 in december.

Later op de dag volgen de groothandelsvoorraden in december.

De olieprijzen maakten een duikeling nadat Trump de OPEC op Twitter opriep om de prijzen verder te laten stijgen.

De euro/dollar noteerde halverwege de middag op 1,1362. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1344 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1341 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Spark Therapeutics steeg in de elektronische handel voorbeurs bijna 121 procent. Het Zwitserse Roche neemt het biotechbedrijf over voor 5,8 miljard dollar.

General Electric noteerde voorbeurs 16 procent hoger, nadat het concern instemde met de verkoop van zijn biofarmaceutische activiteiten aan Danaher voor 21,4 miljard in contanten. Danaher steeg ruim procent.

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffet, heeft in het vierde kwartaal een verlies geboekt van 25,4 miljard dollar, deels als gevolg van een onverwachte afwaardering voor Kraft Heinz. Het aandeel verloor voorbeurs 0,1 procent.

Kraft Heinz noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent lager, nadat het aandeel vrijdag nog 27 procent daalde vanwege teleurstellende kwartaalcijfers en het nieuws dat het bedrijf onderwerp is van onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission.

Shake Shack, Etsy en Tenet Healthcare publiceren maandag nabeurs kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,6 procent hoger op 2.792,67 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 26.031,81 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 7.527,54 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 25, 2019 08:56 ET (13:56 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.