*

Nieuws Buitenland

BEURZEN Weinig beweging op Wall Street

dinsdag 26 februari 2019 22:10

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag dicht bij de slotstanden van een dag eerder gesloten. Beleggers deden rustig aan bij een gebrek aan nieuwe ontwikkelingen rond de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten. De woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell in het Congres zorgden nauwelijks voor reuring. Volgens het hoofd van de koepel van centrale banken is het zaak voor de Fed om geduldig te blijven met het monetaire beleid.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,1 procent lager op 26.057,98 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 2793,90 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde de sessie 0,1 procent lager op 7549,30 punten.

Powell zei onder meer dat de Amerikaanse economie er goed voor staat. Groeivertragingen in Europa en China en onzekerheden rond de brexit zetten wel een rem op de ontwikkelingen. Powell herhaalde goeddeels de boodschap van een maand eerder toen de Fed besloot met de rente pas op de plaats te maken.

Home Depot verloor 0,9 procent aan beurswaarde. 's Werelds grootste keten van bouwmarkten beleefde een recordjaar en verwacht ook dit jaar groei. Maar met name de prognose van het bedrijf bleef achter bij de verwachtingen.

Automaker Tesla zakte 0,3 procent. Volgens beurstoezichthouder SEC heeft topman Elon Musk recent de voorwaarden van de vorig jaar gesloten schikking geschonden. Musk ging destijds in de fout door via Twitter te melden dat hij het bedrijf van de beurs wilde halen. Nu kwam hij via datzelfde sociale medium met een foutief bericht over productieprognoses.

Telecomreus AT&T vond de rechter aan zijn zijde in een zaak die Justitie in de VS had aangespannen tegen de eerdere overname van Time Warner. De rechter ging niet mee in de argumentatie dat AT&T concurrentieregels zou hebben overtreden. Het aandeel steeg 0,3 procent.

Warenhuisketen Macy's, dat het mes zet in het hogere management om kosten te besparen, won 1,5 procent. Nieuws- en dataleverancier Thomson Reuters won 3,3 procent na cijfers.

De euro was 1,1390 dollar waard, tegen 1,1378 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 55,67 dollar. Brent kostte 0,9 procent meer op 65,37 dollar per vat.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)