*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

woensdag 27 februari 2019 12:41

Markt kijkt uit naar getuigenis Fed-voorzitter Powell voor Financial Services Committee van het Huis van Afgevaardigden.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

Wall Street sloot dinsdag licht lager, in reactie op de getuigenis van Fed-voorzitter Jerome Powell voor de Senaat. Vandaag verschijnt de Fed-voorzitter voor het Financial Services Committee van het Huis van Afgevaardigden voor zijn halfjaarlijkse getuigenis.

In zijn verklaring dinsdag zei Powell dat "sommige [economische] data zwakker zijn", wat het besluit van de centrale bank om zijn rentebeleid te versoepelen, na vier renteverhogingen in 2018, rechtvaardigt.

Tegelijkertijd zei hij dat "de arbeidsmarkt sterk blijft" en dat "we tekenen zien van een sterkere loongroei", een trend die sommige leden van het rentecomité er toe zou kunnen aanzetten aan te sturen op een renteverhoging, om de daaruit resulterende inflatie af te wenden.

"De Fed-chef was optimistisch en beschreef de Amerikaanse economie als "gezond" en verklaarde de vooruitzichten als "gunstig. De centrale bankier zei dat de financiële omstandigheden minder ondersteunend zijn dan vorig jaar, maar hij maakte duidelijk dat hij bereid is het beleid te wijzigen mocht dat nodig zijn", vatte analist David Madden van CMC Markets de getuigenis samen.

Daarnaast domineren volgens de analist geopolitieke ontwikkelingen. President Trump ontmoet woensdag de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland te bespreken. Beleggers vragen zich nog steeds af wanneer het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China wordt opgelost.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de fabrieksorders in december en de aanstaande woningverkopen in januari. Daarnaast publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Olie noteerde woensdag tot 1,5 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1403. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1389 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1385 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Woensdag staan een reeks kwartaalcijfers op de agenda. Best Buy, Fitbit en HP Inc komen woensdag met cijfers. Best Buy noteerde voorbeurs 7,5 procent hoger en Fitbit won 2,2 procent. In het aandeel HP Inc was voorbeurs nog geen handel.

Lowe's heeft in het vierde kwartaal een nettoverlies geboekt van 824 miljoen dollar, ofwel 1,03 dollar per aandeel, op een omzet van 15,6 miljard dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs vlak.

Home Depot noteerde voorbeurs 0,2 procent lager, nadat de retailer dinsdag teleurstellende resultaten publiceerde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.793,90 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 26.057,98 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 7.549,30 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 27, 2019 06:41 ET (11:41 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.