*

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op lagere opening

woensdag 27 februari 2019 14:39

Markt kijkt uit naar getuigenis Fed-voorzitter Powell voor Financial Services Committee van het Huis van Afgevaardigden.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Wall Street sloot dinsdag licht lager, in reactie op de getuigenis van Fed-voorzitter Jerome Powell voor de Senaat. Vandaag verschijnt de Fed-voorzitter voor het Financial Services Committee van het Huis van Afgevaardigden voor zijn halfjaarlijkse getuigenis.

In zijn verklaring dinsdag zei Powell dat "sommige [economische] data zwakker zijn", wat het besluit van de centrale bank om zijn rentebeleid te versoepelen, na vier renteverhogingen in 2018, rechtvaardigt.

Tegelijkertijd zei hij dat "de arbeidsmarkt sterk blijft" en dat "we tekenen zien van een sterkere loongroei", een trend die sommige leden van het rentecomité er toe zou kunnen aanzetten aan te sturen op een renteverhoging, om de daaruit resulterende inflatie af te wenden.

"De Fed-chef was optimistisch en beschreef de Amerikaanse economie als "gezond" en verklaarde de vooruitzichten als "gunstig. De centrale bankier zei dat de financiële omstandigheden minder ondersteunend zijn dan vorig jaar, maar hij maakte duidelijk dat hij bereid is het beleid te wijzigen mocht dat nodig zijn", vatte analist David Madden van CMC Markets de getuigenis samen.

Daarnaast domineren volgens de analist geopolitieke ontwikkelingen. President Trump ontmoet woensdag de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland te bespreken. Beleggers vragen zich nog steeds af wanneer het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China wordt opgelost.

Op macro-economisch vlak werd woensdag voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is gestegen met 5,3 procent ten opzichte van de voorgaande week. De marktindex steeg van 365,3 naar 384,8.

Later op de dag volgen de fabrieksorders in december en de aanstaande woningverkopen in januari. Daarnaast publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Olie noteerde woensdag tot 2,3 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1387. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1389 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1385 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Best Buy heeft over het afgelopen kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen. De aangepaste winst bedroeg 2,72 dollar, tegenover 2,42 dollar een jaar geleden. De consensus lag hier op 2,56 dollar. Het aandeel steeg ruim 11,00 procent.

Fitbit en HP Inc komen woensdag met cijfers. Fitbit won voorbeurs 2,1 procent. Het aandeel HP Inc daalde voorbeurs 0,2 procent.

Campbell Soup steeg voorbeurs 4,4 procent. Het concern boekte in zijn fiscale tweede kwartaal een nettoverlies van 59 miljoen dollar op een omzet van 2,71 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,77 dollar per aandeel. Analisten rekenden op 0,70 dollar per aandeel om een omzet van 2,66 miljard dollar.

Lowe's heeft in het vierde kwartaal een nettoverlies geboekt van 824 miljoen dollar, ofwel 1,03 dollar per aandeel, op een omzet van 15,6 miljard dollar. Het aandeel steeg 4,7 procent.

Home Depot noteerde voorbeurs 0,4 procent lager, nadat de retailer dinsdag teleurstellende resultaten publiceerde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.793,90 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 26.057,98 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 7.549,30 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 27, 2019 08:39 ET (13:39 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.