*

Nieuws Buitenland

VolkerWessels haalt eigen winstdoelstelling

donderdag 28 februari 2019 07:16

Bouwer verwacht stijging EBITDA in 2019.

(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft in 2018, zoals verwacht, de eigen winstdoelstelling gehaald. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de bouwer.

Afgelopen jaar kwam VolkerWessels uit op een EBITDA van 251 miljoen euro, waaraan alle divisies bijdroegen.

De bouwer dacht ook een EBITDA te kunnen realiseren van ongeveer 250 miljoen euro, inclusief de tegenslag bij het project Zeesluis IJmuiden. Eerder mikte VolkerWessels nog op een EBITDA gelijk aan of iets hoger dan de 265 miljoen euro in 2017

Exclusief het zeesluisproject lag de EBITDA afgelopen jaar op 290 miljoen euro.

ING dacht dat VolkerWessels zijn winstdoel zou halen en mikte op een EBITDA van 252 miljoen euro en een omzet van 5,93 miljard euro.

De bouwer behaalde daadwerkelijk een 3,7 procent hogere omzet van 5,92 miljard euro. Het orderboek kwam uit op 8.924 miljoen euro, een stijging van ruim 10 procent en de hoogste stand ooit.

De zogeheten ROCE bedroeg 20,1 procent, tegenover 21,8 procent een jaar eerder.

Outlook

VolkerWessels herhaalde dat het op schema ligt om de middellangetermijndoelen te halen en voorziet voor 2019 een stijging van de EBITDA.

Daarbij werd de doelstelling voor het strategische werkkapitaal bij de halfjaarcijfers al aangepast. Nadat VolkerWessels al 100 miljoen euro vrijmaakte, wil het nu nog eens 100 miljoen euro vrijmaken in de komende jaren.

De bouwer eindigde 2018 met een netto kaspositie van 366 miljoen euro, een stijging van 69 miljoen euro op jaarbasis.

IJmuiden

Positief is dat VolkerWessels eerder deze maand samen met partner BAM Groep kon melden dat met succes een herfinanciering van het zeesluisproject is rondgemaakt.

Het consortium moest nieuwe afspraken maken met het bankensyndicaat, omdat de bouw van de zeesluis in IJmuiden vertraging opliep. In de tussentijd financierden de partners van het consortium het project met behulp van eigen middelen.

Tot op heden heeft VolkerWessels al 107 miljoen euro afgeschreven op het project zeesluis IJmuiden. Of daarmee alles achter de rug is, zal moeten blijken. "Risico's blijven er", aldus de CEO bij de update over het derde kwartaal.

De bouwer benadrukte toen ook de noodzakelijke stappen te nemen om de winstgevendheid bij de tak Infrastructuur te verbeteren. Onderdeel daarvan is dat VolkerWessels niet langer op grote complexe projecten zal inschrijven omdat de risico's niet opwegen tegen de verdiensten.

Dividend

VolkerWessels wil over 2018, net als in 2017, een dividend uitkeren van 1,05 euro per aandeel. Dat betekent dat er nog een slotdividend volgt van 0,77 euro.

Verder liet VolkerWessels weten dat René Kuipers op de komende jaarvergadering zal aftreden als commissaris. De bouwer wil Anja Montijn en Eelco Blok, voormalig CEO van KPN, voorstellen als commissaris.

De jaarvergadering vindt plaats op 18 april aanstaande.

Het aandeel VolkerWessels sloot woensdag 1,4 procent hoger op 17,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 28, 2019 01:16 ET (06:16 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.