*

Nieuws Buitenland

Hogere opening Wall Street in het verschiet

vrijdag 1 maart 2019 12:42

Optimisme over aanstaande handelsdeal houdt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index, Dow Jones index en Nasdaq noteerden rond lunchtijd 0,7 procent in het groen.

Beleggers blijven positief over een aanstaande handelsdeal tussen de VS en China. Minister van Financiƫn Steve Mnuchin zei donderdagavond dat een 150 pagina's tellend document wordt voorbereid dat moet dienen als basis voor een handelsakkoord. "Maar er is nog werk te doen", benadrukte hij. Bronnen meldden aan Bloomberg dat de Amerikaanse president Trump en zijn ambtsgenoot Xi Jinping elkaar mogelijk in de komende weken ontmoeten om de deal te ondertekenen.

"Het feit dat er wordt gekeken naar een datum voor een top [tussen Trump en Xi] laat zien dat er veel vooruitgang is geboekt", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

Daarnaast is er optimisme over de Amerikaanse economie, die in het vierde kwartaal sterker groeide dan verwacht. Dit zet echter druk op de Federal Reserve, die mogelijk te vroeg op de rem is gaan staan, aldus valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe, zeker wanneer de groei in het eerste kwartaal net zo sterk blijkt als eind vorig jaar.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag voorbeurs de persoonlijke inkomens en bestedingen over december op de rol. Die werden eerder uitgesteld vanwege het stilliggen van bepaalde Amerikaanse overheidsdiensten. Daarbij worden ook de persoonlijke inkomens over januari vrijgegeven. De bestedingen in de maand worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Daarnaast is er aandacht voor de inkoopmanagersindexen voor de Amerikaanse industrie van Markit en ISM, als ook het definitieve consumentenvertrouwen over februari van de Universiteit van Michigan. Eerder deze week liet een soortgelijke index van onderzoeksbureau Conference Board nog een verbetering van het consumentenvertrouwen in de VS zien.

De euro verhandelde rond lunchtijd op 1,1377 dollar en daarmee vrijwel stabiel ten opzichte van donderdagavond. De olieprijs steeg ongeveer een half procent.

Bedrijfsnieuws

Tesla kan op aandacht rekenen nadat de maker van elektrische voertuigen bekendmaakte dat men zich wil gaan richten op de online verkoop van auto's. Hiermee kan de prijs voor de Model 3 omlaag naar 35.000 dollar. Met de focus op online verkopen, zal Tesla fysieke winkels gaan sluiten. Eind 2018 had Tesla 378 winkels wereldwijd. In de voorbeurshandel daalde het aandeel meer dan vier procent.

Foot Locker publiceert voorbeurs resultaten. In aanloop daarnaar steeg het aandeel meer dan vier procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 0,3 procent tot 2.784,49 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 25.916,00 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 7.532,53 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 01, 2019 06:42 ET (11:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.