*

Nieuws Buitenland

Wall Street licht lager gesloten

dinsdag 5 maart 2019 22:04

Neerwaartse groeiramingen China drukken op sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag licht lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde 0,1 procent lager op 2.789,65 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 25.806,63 punten en de Nasdaq sloot vlak op 7.576,36 punten.

De markt had dinsdag moeite zijn richting te bepalen, terwijl de onzekerheid over de ontwikkelingen tussen de Amerikaanse en Chinese handelsbesprekingen voortduren. Het enthousiasme van een dag eerder, na het nieuws dat een akkoord op handen is, is inmiddels vervlogen. Daarnaast werd bekend dat China zijn economische groeidoelstelling voor 2019 neerwaarts heeft bijgesteld tot 6 - 6,5 procent, wat de laagste groei zou markeren in de afgelopen dertig jaar.

"Het [positieve] effect van het handelsoptimisme is niet grenzeloos. Het overleg tussen de twee grootste economieƫn duurt voort en hoewel dit bijna vruchten begint af te werpen, is dit optimisme inmiddels al ingeprijsd", zei marktanalist Alfonse Esparza van Oanda. "Details over de overeenkomst zijn nodig om de winsten verder op te kunnen laten lopen, aangezien beleggers de voorkeur geven aan staatsobligaties totdat een officiƫle aankondiging alle twijfels over het akkoord wegneemt", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag in de Verenigde Staten bekend dat de activiteit in de dienstensector in februari is aangetrokken. De inkoopmanagersindex van de dienstensector van ISM steeg naar 59,7, van 56,7, terwijl de index van Markit Economics steeg van 54,2 naar 56,0.

Tevens werd bekend dat er in december op maandbasis in de Verenigde Staten meer eengezinswoningen zijn verkocht. Het aantal verkochte nieuwe eengezinswoningen steeg in december met 3,7 procent op maandbasis tot 621.000 stuks. Op jaarbasis ging het echter om een daling van 2,4 procent.

Een april-future voor een vat ruwe olie daalde dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,03 dollar tot 56,56 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1308. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1330 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1337 op de borden.

Op woensdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, het ADP-banenrapport en de handelsbalans van december, gevolgd door de fabrieksorders in januari, de wekelijkse olievoorraden en het Beige Book van de Federal Reserve.

Bedrijfsnieuws

Target steeg ruim 4,5 procent, nadat de retailer over het vierde kwartaal een beter dan verwachte winst en identieke omzet rapporteerde.

L. Brands steeg circa 0,8 procent. De activistische belegger Barington Capital Group heeft een belang in het concern opgebouwd en pleit voor een afsplitsing van het snelgroeiende Bath & Body Works.

Kohl's steeg bijna 8,0 procent, nadat het concern een onverwachte stijging van de identieke omzet rapporteerde en zijn dividend verhoogt met 9,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 05, 2019 16:04 ET (21:04 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.