*

Nieuws Buitenland

Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

woensdag 6 maart 2019 12:45

Markt kijkt uit naar banencijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Geopolitiek nieuws domineerde woensdag het sentiment. Uit recent gepubliceerde satellietfoto's zou blijken dat Noord-Korea bezig is met de heropbouw van een eerder ontmantelde raketlanceringsplaats, wat tot twijfels leidt over de recente toenaderingspogingen richting de Verenigde Staten en de bereidheid om het Koreaanse schiereiland te denucleariseren.

"Het is geen positief signaal", zei Joel Wit, een voormalig functionaris van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken en de directeur van een website over de problemen rond het kernwapenprogramma van Noord-Korea. "Het is een stap terug van waar we zijn geweest in termen van de bereidheid van Noord-Korea om zijn kernwapenprogramma in te perken", voegde hij toe.

Daarnaast hebben Trump en zijn bondgenoten in het Amerikaanse congres de aanval geopend op het onderzoek van de House Democrats naar mogelijke ondermijning van de rechtssysteem, machtsmisbruik en corruption. Trump spreek van een zogenaamde "fishing expedition".

De markt is nog steeds in afwachting van een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Uit twee recente studies zou blijken dat Amerikaanse consumenten het hards getroffen worden door het handelsconflict.

Op woensdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, het ADP-banenrapport en de handelsbalans van december, gevolgd door de fabrieksorders in januari, de wekelijkse olievoorraden en het Beige Book van de Federal Reserve

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1305. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1305 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1306 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde voorbeurs 1,3 procent hoger. Het aandeel van de producent van elektrische auto's staat onder druk sinds CEO Elon Musk vorige week donderdag meldde winkels te sluiten vanwege een verschuiving naar een online verkoopmodel. Dinsdag sprak de grootste externe aandeelhouder van het concern, Ballie Gifford, zijn steun uit aan Musk, maar gaf tevens aan open te staan voor een andere rol voor de oprichter van het bedrijf.

Abercombie & Fitch komt woensdag met kwartaalcijfers over het vierde kwartaal, evenals American Eagle Outfitters en Dollar Tree.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.789,65 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 25.806,63 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 7.576,36 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 06, 2019 06:45 ET (11:45 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.